Stockholms domkyrkoförsamling Besöksadress: Stortorget 1, 11129 Stockholm Postadress: BOX 2122, 10313 STOCKHOLM Telefon:+46(8)7233000 E-post till Stockholms domkyrkoförsamling

Gubben Gud - eller Det okända

En kunskapsfrukost för att ge journalister en chans att fundera på livets djupare frågor. En morgon i december träffades vi hos prästen och domkyrkolektorn Sabina Koij.

Det är inte ofta vi journalister får en chans att fundera på livets djupare frågor. Så välkommen på en frukost hemma hos prästen och domkyrkolektorn Sabina Koij för att vända och vrida på frågan om vad det på 2000-talet innebär att ”tro på Gud”.

Den moderna teologin är på väg bort från Gud som en fader och närmar sig nu mystiken. Många präster talar hellre om Gud som ogripbar, bortom allt vi kan förstå, närmare än vårt eget hjärta. Att ”tro på Gud” handlar inte om säkra svar, utan om att försöka sätta ord på det människan hoppas på, längtar efter och stundtals kanske kan ana.

VEM Sabina Koij, präst, domkyrkolektor och forskarstudent.
VAR Den vackra domprostbostaden, Prästgatan 18 A, 2 tr, Gamla stan
NÄR Tisdagen den 5 december kl 8-10, frukost framdukad från 07.30

ANMÄLAN

Välkomna på en hemma hos-frukost om gamla och nya gudsbegrepp!