Foto: Louise Linde

G F Händel: Messias

Varmt välkommen till G F Händels Messias i Storkyrkan med Maria Keohane, Kristina Hammarström, Carl Unander-Scharin , Karl-Magnus Fredriksson, Rebaroque – Maria Lindal konsertmästare, Mattias Wager orgel, S:t Jacobs Kammarkör under ledning av Gary Graden! Messias framförs den 27 och 28 november kl 16.00. Entré.

Messias komponerades under endast tre veckor och uppfördes för första gången vid en välgörenhetskonsert i Dublin 1742. Oratoriet gjorde omedelbar succé och hör sedan dess till musikhistoriens oftast framförda verk. Kungliga Teatern inledde Storkyrkans Messias tradition 1928. Idag framför vi Messias med både högtidlighet och det lekfulla musicerande som kännetecknade Händel och hans tid.

Maria Keohane sopran
Kristina Hammarström alt