Foto: Mats Helgesson

En ny himmel och en ny jord

Lördag den 16 oktober kl 15.00 i S:t Jacobs kyrkan framför S:t Jacobs Vokalensemble En ny himmel och en ny jord. Musik av bl a Sven-David Sandström, Robert Pearsall och Ulrika Emanuelsson i denna konsert i S:t Jacobs kyrka. Varmt välkomna till konsert!

Tonsättaren Sven-David Sandström målar en vision om ett nytt liv, ett nytt sätt att se på varandra, ett nytt sätt att leva, i sin tonsättning från 1980 som vi hämtar titeln på till vår konsert: ”En ny himmel och en ny jord”. Kanske kan vi alla hoppas på att pandemin förändrar oss till något bättre?
 
Konsertens text och musik har ett brett spektrum, från den innerligt ljuva ”Lay a garland” av romantikern Robert Pearsall till stor dramatik i Ulrika Emanuelssons riviga ”Min tunga jublar”, med text hämtad från berättelsen om de tungotalande lärjungarna under det allra första pingstfirandet. Stycket får avsluta vår konsert och vi drömmer vidare om en värld där våra olikheter och skillnader inte utgör ett hinder för ett liv i gemenskap och samförstånd.

S:t Jacobs Vokalensemble

Mikael Wedar dirigent


Här finns information!