Stockholms domkyrkoförsamling Besöksadress: Stortorget 1, 11129 Stockholm Postadress: BOX 2122, 10313 STOCKHOLM Telefon:+46(8)7233000 E-post till Stockholms domkyrkoförsamling

Våga berätta om döden

Under en frukost i oktober fick vi bekanta oss med olika aspekter av döden och med olika former av begravningar. En morgon i det vackra Själakoret en trappa upp i Storkyrkan.

våga berätta OM DÖDEN

Hur bekväm är du som journalist med döendet, döden och de döda? Under den här frukosten får du bekanta dig med olika aspekter av döden och med olika former av begravningar.

• Vad är det för skillnad på en kyrklig och borgerlig begravning? Vilka trender finns det?
  • Och hur ser de sörjande på begravningar idag: Är de livets sista högtid eller något som man vill få överstökat så snabbt som möjligt?

Kunskapsfrukost med domkyrkokaplan Kristina Ljunggren och Ann Lagerström, journalist och borgerlig begravningsförrättare.
Kristina Ljunggren berättar om mötet med de sörjande och om sitt arbete med barn och begravningar.
Ann Lagerström berättar om möjligheter och risker med borgerliga begravningar. Och varför vi alla har att vinna på att närma oss döden.