Demokratin 100 år

En helg fylld av ett program med bland annat Björn Wiman, kulturchef på Dagens Nyheter, politiska företrädare, kyrkliga representanter, medarbetare i Storkyrkan, visning av Storkyrkan med temat ”Starka kvinnor som har format Storkyrkans historia” och orgelmusik med musik av med kvinnliga kompositörer.

Värdar: Sabina Koij, domkyrkolektor, Kristina Ljunggren, domkyrkokaplan

Den 26 september 1921 var första gången både män och kvinnor i Sverige fick rösta i val till riksdagen. Demokrati är en skör sak och oerhört viktig att vårda och värna om vi ska kunna leva tillsammans i ett samhälle präglat frihet, öppenhet och respekt. Vi vill uppmärksamma att det är 100 år sedan Sverige blev en demokrati med allmän och lika rösträtt.

Det firar vi genom en helg fylld av ett program med bland annat Björn Wiman, kulturchef på Dagens Nyheter, politiska företrädare, kyrkliga representanter, medarbetare i Storkyrkan, visning av Storkyrkan med temat ”Starka kvinnor som har format Storkyrkans historia” och orgelmusik med musik av med kvinnliga kompositörer.

Lördag 25 september – söndag 26 september, Storkyrkan och Storkyrkosalen, Trädgårdsgatan 9, Gamla stan
Mer information kommer