Angående coronaviruset

Många känner oro över spridningen av coronaviruset, vilket är helt förståeligt. Stockholms domkyrkoförsamling följer händelseutvecklingen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Vi vill att alla ska känna sig trygga att komma till gudstjänster och verksamheter. Stockholms domkyrkoförsamling följer därför händelseutvecklingen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer, som just nu bedömer risken för spridning som mycket hög.

Storkyrkan öppen med ordinare gudstjänster gör uppehåll

Storkyrkan håller öppet som vanligt och i regel finns det alltid någon att samtala med. Med hänsyn till varandra ber vi dig därför stanna hemma om du har vistats i riskområden eller känner av symtom.

Från och med 2 april gör ordinarie gudstjänster uppehåll.
Läs Hans Ulfvebrand kommenatar kring detta

Har du frågor är du välkommen att ringa
Hans Ulfvebrand 08-723 30 02
Pernilla Landin 08-723 30 53
Kristina Ljunggren 08-723 30 22
Mikael Halldin 08-723 30 37

Visa hänsyn

Inställda verksamheter/konserter

Seniorträffar med sopplunch
Med anledning av den ökade smittorisken ställer vi in ”seniorträffar med sopplunch”  som har en hög representation av äldre.  Gäller hela april.

Tystnad i domen

Ignatianska andliga övningar

Konserter
Inställt tillsvidare.

Information till dig köpt biljett till Matteuspassionen 15 mars: Om du har köpt biljetter till Matteuspassionen via webb så kommer du automatiskt få tillbaka pengarna. Har du köpt via Storkyrkan eller våra ombud så måste du ta med dig biljetten och gå/komma till stället där du inhandlat biljetterna.

Katedralakademin
Föreläsningarna är inställda tills vidare.

Om du vill prata

Rapporterna om coronaviruset gör många av oss oroliga och vi kan bli både rädda och osäkra. Det är fullt naturligt att känna sig orolig och vi finns här för dig precis som vanligt så kontakta oss gärna om du vill prata och få stöd.

Präster och diakoner i Stockholmsdomkyrko församling
Telefonjouren är öppen alla dagar kl 21.00 och 06.00
Svenska kyrkans chatt
Chatten är öppen söndag-torsdag kl 20.00-24.00

Om du har frågor eller funderingar kring Coronaviruset så hänvisar vi till www.folkhalsomyndigheten.se eller ring 113 13.

Om dessa råd

Ovanstående råd kommer att uppdateras i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer och rekommendationer som kan komma att utfärdas av Stockholms stift eller Svenska kyrkan på nationell nivå.