Angående coronaviruset

Många känner oro över spridningen av coronaviruset, vilket är helt förståeligt. Stockholms domkyrkoförsamling följer händelseutvecklingen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Vi vill att alla ska känna sig trygga att komma till gudstjänster och verksamheter. Stockholms domkyrkoförsamling följer därför händelseutvecklingen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer, som just nu bedömer risken för spridning som mycket hög.

Storkyrkan öppen men ordinare gudstjänster gör uppehåll

Storkyrkan håller öppet som vanligt och i regel finns det alltid någon att samtala med. Med hänsyn till varandra ber vi dig därför stanna hemma om du har vistats i riskområden eller känner av symtom.

Från och med 2 april gör ordinarie gudstjänster uppehåll.
Läs Hans Ulfvebrand kommentar kring detta

Har du frågor är du välkommen att ringa
Hans Ulfvebrand 08-723 30 02
Pernilla Landin 08-723 30 53
Kristina Ljunggren 08-723 30 22
Mikael Halldin 08-723 30 37

Inställda verksamheter/konserter

Seniorträffar med sopplunch

Tystnad i domen

Ignatianska andliga övningar

Konserter

Katedralakademin
Föreläsningarna är inställda tills vidare.

Om du vill prata

Rapporterna om coronaviruset gör många av oss oroliga och vi kan bli både rädda och osäkra. Det är fullt naturligt att känna sig orolig och vi finns här för dig precis som vanligt så kontakta oss gärna om du vill prata och få stöd.

Präster och diakoner i Stockholmsdomkyrko församling
Telefonjouren är öppen alla dagar kl 21.00 och 06.00
Svenska kyrkans chatt
Chatten är öppen söndag-torsdag kl 20.00-24.00

Om du har frågor eller funderingar kring Coronaviruset så hänvisar vi till www.folkhalsomyndigheten.se eller ring 113 13.

Om dessa råd

Ovanstående råd kommer att uppdateras i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer och rekommendationer som kan komma att utfärdas av Stockholms stift eller Svenska kyrkan på nationell nivå.

Ljusgloben i Storkyrkan

Storkyrkan är öppen

Storkyrkan håller öppet alla dagar kl 09.00-17.00 (fri entré under juni-augusti) för bön, ljuständning eller en stund i stillhet). I regel finns det alltid någon att samtala med. Ordinarie planerade konserter och gudstjänster gör uppehåll tillsvidare (dop, vigslar och begravningar omfattas inte av detta). Med hänsyn till varandra ber vi dig därför stanna hemma om du känner av symtom. Stockholm Cathedral is open (daily 9-17) for prayer, candle-lighting or just a moment of stillness. You will usually find someone to talk in the Cathedral. All services and concerts are on hold until further notice. With regard to each other's health, please stay at home if you feel any symptoms of the coronavirus.