Angående coronaviruset

Många känner oro över spridningen av coronaviruset, vilket är helt förståeligt. Stockholms domkyrkoförsamling följer händelseutvecklingen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Vi vill att alla ska känna sig trygga att komma till Stockholms domkyrkoförsamling. Vi följer därför händelseutvecklingen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Har du frågor är du välkommen att ringa
Hans Ulfvebrand 08-723 30 02
Pernilla Landin 08-723 30 53
Kristina Ljunggren 08-723 30 22
Mikael Halldin 08-723 30 37

Till och med 22 december
Till och med 22 december pausas konserter, gudstjänster, pensionärsträffar etc. Storkyrkan och S:t Jacobs kyrka är fortfarande öppen för ljuständning, bön, stilla stund. På lördagar/söndagar kl 11-14 finns präst/diakon i Storkyrkan. Vid vissa tidpunkter förekommer musik. Här på webben och på facebook kan du andakter och musik. Ta hand om dig!

Om du vill prata

Rapporterna om coronaviruset gör många av oss oroliga och vi kan bli både rädda och osäkra. Det är fullt naturligt att känna sig orolig och vi finns här för dig precis som vanligt så kontakta oss gärna om du vill prata och få stöd.

Präster och diakoner i Stockholmsdomkyrko församling
Telefonjouren är öppen alla dagar kl 21.00 och 06.00
Svenska kyrkans chatt
Chatten är öppen söndag-torsdag kl 20.00-24.00

Om du har frågor eller funderingar kring Coronaviruset så hänvisar vi till www.folkhalsomyndigheten.se eller ring 113 13.

Ljusgloben i Storkyrkan

Storkyrkan är öppen

Storkyrkan håller öppet alla dagar kl 09.00-16.00 (fri entré) för bön, ljuständning eller en stund i stillhet). I regel finns det alltid någon att samtala med. Avstånd med omtanke. Var noga med att hålla avstånd, tvätta händerna ofta och stanna hemma om du är sjuk. Tack för att du visar hänsyn! Stockholm Cathedral is open (daily 9-16) for prayer, candle-lighting or just a moment of stillness. You will usually find someone to talk in the Cathedral. With regard to each other's health, please stay at home if you feel any symptoms of the coronavirus.

Alla konserter med publik ställs in t o m den 22 december. Detta gäller även serierna: Storkyrkan lördagar kl 13.00; S:t Jacobs kyrka: lunchkonserter  torsdagar kl 12 och fredagar kl 17.00; S:ta Clara kyrka: lunchkonserter fredagar kl 12  och Aftonmusik i S:ta Clara lördagar kl 18.00.

Alla konserter fram till och med 22 december är inställda

Alla konserter med publik ställs in t o m den 22 december. Detta gäller även serierna: Storkyrkan lördagar kl 13.00; S:t Jacobs kyrka: lunchkonserter torsdagar kl 12 och fredagar kl 17.00; S:ta Clara kyrka: lunchkonserter fredagar kl 12 och Aftonmusik i S:ta Clara lördagar kl 18.00.

Natur, skog, träd och höst i Sverige.

Seniorträffar

Efter de nya skärpta direktiven från Folkhälsomyndigheten ställs all verksamhet in mellan 31 oktober - 22 december.

20 personer exklusive medverkande

20 november beslutade regeringen att tillåta upp till 20 personer exklusive medverkande att närvara vid begravningar. Svenska kyrkan välkomnar beslutet som kommer att underlätta för sörjande människor som annars ställs inför orimliga val om vem som ska få vara med på begravningen.