Stigtomta-Vrena församling

Kontakt

Stigtomta-Vrena församling Besöksadress: Hallavägen 1, 61172 STIGTOMTA Telefon: +46(155)227043 E-post till Stigtomta-Vrena församling Webbplats

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Reformationsåret

2017 är det 500 år sedan Martin Luther enligt traditionen spikade upp sina 95 teser på porten till Slottskyrkan i Wittenberg. Det blev starten på reformationen – en av historiens mest dramatiska omvälvningar.

Reformationsåret 2017 kommer att uppmärksammas på många sätt i världen, så även i vår församling. Nedan följer vårens program.

Januari

24/1 kl 14.00
Lars Viper – I Luthers fotspår, Stigtomtagården.
Ord och bild från en resa i Luthers fotspår.

Februari

14/2 kl 18.30
Sven Tidevall – Vår lokala reformation, Stigtomtagården.
Var kan vi finna spår av reformationen här i vår församling. På spaning med biskop emeritus Sven Tidevall.

Mars

5/3 kl 18.00
Luthergala Husby-Oppunda kyrka.
Sång och musik med kyrkokören, Vrena Gospel, Markus Asplund, Ann-Sofie Norell med vänner. Linda Widner och Lina Björkborg.

26/4 kl 18.30
Luther och våra gamla Biblar, Vrena församlingshem.
Ur kyrkans gömmor letar vi fram våra gamla vackra biblar. Bibeln på folkspråk var en av Luthers poänger. Vad menade han och vad menar vi?

31/5 kl 18.30
Bordssamtal á la Luther, Bärbogården.
Luther och hans fru Käthe samlade människor i sitt hem för måltid och samtal om livets viktiga frågor. Välkommen till måltid och bordssamtal.