Konfirmation • Information

Här hittar du vanliga frågor, kortfattad information och sånt som kan vara bra att veta inför din konfatid.

• I konfatiden ingår förutom träffarna och lägerdygnen att du ska gå på gudstjänst.
  • Det finns fyra grupper att välja bland; WEEKENDKONFA, IRLKONFA, SKUTKONFA och PÄRLKONFA. Alla grupper kommer att ha tillfällen tillsammans. Där får alla chansen att träffa varandra och ha roligt tillsammans.
  • För att bli konfirmerad behöver man vara döpt, om du inte är döpt kan du
    bli det under konfirmandtiden.
  • Funktionsvariation eller andra särskilda behov är inget hinder för att
  • Skutseglingskonfirmandgruppen har begränsat antal platser, så skicka in
    din anmälan i god tid. Först till kvarn gäller.

Kontakta mig

Sofia Stensby

Pedagog

Mer om Sofia Stensby

Konfirmandsamordnare

Jag hittar ingen grupp som passar mig, finns det fler alternativ?

Funktionsvariation eller andra särskilda behov är inget hinder för att konfirmeras. Hör av dig så försöker vi tillsammans med dig och dina föräldrar hitta former för ett konfirmationsläger som fungerar.

Behöver jag vara döpt?

Ja. Du behöver vara döpt för att kunna bli konfirmerad, men det betyder inte att du inte kan börja i gruppen. Du kan döpas under din konfirmandtid. Anledningen är att konfirmation betyder bekräftelse och i det här fallet är det en bekräftelse av dopet. Många är döpta som barn, andra väljer att döpas senare i livet. Det är aldrig för sent.

Kostar det något att konfirmera sig?

Ingen av våra konfirmandgrupper kostar något.

Måste man åka på läger?

Nytt för i år är att vi erbjuder grupper med olika lägeralternativ. Lägerdygn ingår i konfirmandtiden, men vi vet att alla inte gillar att sova borta, därför erbjuder vi i år ett övernattningsfritt alternativ med dagläger istället.

Alla ledare arbetar för att konfirmanderna ska känna sig trygga och trivas i konfirmandgruppen och i alla sammanhang som konfirmanderna kommer att befinna sig i. Är du orolig inför något under konfirmandtiden, prata med dina konfirmandledare.

Konfatiden är en helhet

Konfirmandtiden är en tid där det händer mycket. Både inom var och en av oss, men också i gruppen. Därför är det viktigt att förstå att konfirmation och det som ingår i det – träffar, lägerdygn, gudstjänster och gemensamma dagar – är en del av en stor helhet och är viktigt att prioritera för att få den bästa möjliga upplevelsen av din konfirmation.