Meny

Pilgrim i Gudhem

I Gudhems församling finns klassisk pilgrimsmark! Gudhems kyrka och klosterruin ligger mellan Vänern och Vättern vid Hornborgasjön och det är här som tranorna dansar om våren.

I Gudhem känner man inte bara historiens vingslag tydligt, utan också den Närvaro som ger oss liv och liv i överflöd. Detta är klassisk pilgrimsmark och här är det fantastiskt att pilgrimsvandra!

Man kan vandra flera mil under många dagar eller göra en kortare dagsvandring på några kilometer. Här finns apropå kortare pilgrimsvandringar, en led som är på 6 kilometer som börjar och slutar i klosterruinen. Vandringen följer Martin Lönnebos frälsarkrans.

Om ni är en grupp så kan vi hjälpa till att ordna pilgrimsmässa i den vackra sockenkyrkan i Gudhem. Vi kan också hjälpa till att ordna guidning av klostermuseet, klosterruinen och kyrkan.

Läs mer om pilgrimsvandringar på gudhem.se 

Gästhemmet Cecilia

Intill Gudhems kyrka ligger gästhemmet Cecilia. Det är ett utmärkt övernattningsställe för pilgrimsvandrare och turister på Falbygden. Här finns övernattningsmöjlighet med vandrarhemsstandard och självhushåll. 

Det finns tre dubbelrum och ett familjerum. Det finns även gemensamt kök samt toalett och dusch.

Priset är 225 kronor per person och natt och vill man hyra linne så kostar det 75 kronor extra per person, säg till vid bokningen. Husdjur är tillåtna.

Läs mer om gästhemmet och om hur du bokar plats på gudhem.se 

Skräddarsy ditt eget pilgrimspaket

Klicka på länkarna här nedan. Där finns den information du behöver för att kunna utforma ditt eget pilgrimspaket - din egen pilgrimsvandring.

www.pilgrimskaraborg.se

www.gudhem.se

PAX ET BONUM!