Foto: Alissa Echkhart, Dan HIggins/CDC

Coronaviruset och Svenska kyrkan

Svenska kyrkan anpassar sin verksamhet efter myndigheternas rekommendationer som rör coronaviruset.

Vi tar oron för coronaviruset på allvar. Med hänsyn till varandra ber vi dig därför att stanna hemma om du känner av symptom på luftvägsinfektion, även lindriga. Vi ber alla att ta ansvar för sin egen smittspridning. Om du varit på resa i ett coronadrabbat område ber vi dig vänligen vänta två veckor innan du kommer till kyrka och församlingshem.

Här nedanför finns en länk till Svenska kyrkans nationella sida med information om det nya coronaviruset och Svenska kyrkans verksamhet. Om du är sjuk ska du vända dig till sjukvården. Om du är orolig är du välkommen till din församling.

HAR DU FRÅGOR ELLER KÄNNER DIG OROLIG?
Om du är sjuk ska du vända dig till sjukvården via 1177 (extern länk) och följa de anvisningar du får.

Om du har frågor om coronaviruset kan du läsa på Krisinformation.se Där finns länkar till olika myndigheters information. Du kan även ringa det nationella informationsnumret 113 13 (extern länk) om du har frågor. All information som 113 13 lämnar ut är verifierad av Folkhälsomyndigheten eller annan ansvarig myndighet. Tjänsten är tillgänglig dygnet runt under årets alla dagar.

GUDSTJÄNSTER:
Regeringen har fattat beslut om ett förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 8 personer. Vi pausar alla gudstjänster och lägger ut en andakt på facebook och hemsidan.

BEHÖVER DU PRATA:
Du kan komma i kontakt med prästerna i Stenstorps pastorat via församlingsexpeditionen 0500- 49 95 00. HÄR hittar du kontaktuppgifter till alla präster. Du kan också ringa jourhavande präst på 112.

Under rådande omständigheter är det särskilt viktigt att visa omsorg om våra medmänniskor.

Under rådande omständigheter är det särskilt viktigt att visa omsorg om våra medmänniskor.
För samlingar som vi kommer att bedriva innebär:

• Skaka inte hand med varandra

• Krama inte varandra

• Håll viss fysisk distans

• Hosta eller nys i armvecket

• Var noga med din handhygien, tips se bilden nedanför.

TACK för visad hänsyn!

VI HAR BESLUTAT ATT STÄLLA IN FÖLJANDE AKTIVITETER:

• Mässa och sång & andakt på Stenstorps äldreboende, Torget, tillsvidare.

• Församlingsträffar, tillsvidare.

• Träffpunkten, tillsvidare.

• Soppluncher, tillsvidare

• Broddetorps kyrkliga syförening, tillsvidare.

VERKSAMHET MED BARN:
När det gäller verksamhet för barn och unga pausar vi verksamheten året ut och hoppas kunna starta v3.