Uppskattat 80-års kalas!

Nyhet Publicerad Ändrad

Stensele församling högtidlighöll nyligen de människor som inom församlingen fyller 80 år.

Sittande fr.v

Marianne Rusén, Jesper Holgersson, Bo Grubbström, Karin Jonsson, Erik Gunnarsson, Else Marie Lyxell, och Marianne Karlsson

Stående fr.v

Maj-Sofi Grundström, Siv Bygdell, Ann-Marie Gustavsson, Ingegerd Eriksdotter, Alvar Andersson, Wasti Edberg, Bengt Fredriksson, Gunvor Jonsson, Gun-Britt Hällström och Gun Andersson

Foto: Arne Backlund

Det har blivit en tradition att Stensele församling firar församlingens alla jubilarer som fyller 80 och uppåt. Nu senast hölls det fest för 80-åringarna.

Under kalaset som hölls i församlingsgården i Storuman sjöngs det allsång och serverades gofika. En mikrofon gick runt i salen medan kaffe, smörgås och gräddtårta intogs. Dom som vill får spontant ställa sig upp och berätta saker om sitt liv. Det är mycket uppskattad bland kalasfirarna.

Det här är en populär tillställning sedan ett par år tillbaka. Stensele församling anordnar kalasen tillsammans med diakonigruppen.

- Det var en fin och trevlig dag som var uppskattad. Jag vill tacka diakonigruppen för deras insats. Utan dom vore det svårt att genomföra kalasen, säger vik. Diakon Ingrid Andersson.