Mila´s Familjeensemble gästade Storuman

Foto: Arne Backlund

Det kom ca 40 personer till konsert på församlingsgården, onsdagskvällen den 10:e januari.

Från Lycksele hade Mila Thoors anlänt med sin familj för att bjuda på blandade ryska musikpärlor och svenska vinterlåtar i ny tappning!

Foto: Arne Backlund

Musiker i ensemblen är Mila själv på orgel och oboe samt hennes man Olle Thoors som sjunger och spelar flöjt respektive munspel.
Från Ryssland kommer de övriga i ensemblen; Milas mamma Liudmila Grigoreva på sång, piano och slagverk, som även tränat in den kända ryska folkvisan "Kalinka" på balalaika. Vidare Milas bror Dmitry Grigoryev, gitarrist och kompositör av gitarrmusik som han framförde under kvällen, både med och utan ackompanjemang. Hans fru Uliana Grigoreva stöttade gruppen på slagverk.

Mila och hennes bror ger en konsert i Vilhelmina kyrka, fredag 12/1 kl 19.00 och hela ensemlen samlas igen i Lycksele kyrka för konsert på lördag 13/1 kl 18.00. Entrén är fri!

Publiken stampade takten till flera av de kända melodierna och blev efter konserten bjudna på äkta ryskt te ur Samovar tillsammans med ryska konfekter och bakverk.

Entrén är fri!