Vi söker klockare/kyrkvaktmästare 100%

Ansvarsfull, självständig lagspelare som är serviceinriktad.

Stenkumla församling gränsar till Visby och ligger söder om staden. Församlingen omfattar socknarna Stenkumla, Träkumla och Västerhejde, med sina sockenkyrkor från 1200-talet.
I Västerhejde ligger samhället Vibble där församlingshemmet Vibble gård, med kapell och församlingsexpedition, är beläget.

Vibble, ca fem kilometer söder om Visby, uppfattas av många som en förort till Visby. I församlingen bor 3240  människor,  varav c:a 70  % är kyrkotillhöriga.
I Västerhejde finns låg- och mellanstadieskola, med ett antal besök i kyrkan under året.

Församlingslivet präglas av söndaglig mässa i en av sockenkyrkorna och på eftermiddagen i Vibble kapell, ett rikt musikliv med många sångare - såväl barn som vuxna - en stabil konfirmand- och ungdomsverksamhet samt flera öppna grupper för daglediga.

Personalgruppen består idag av kyrkoherde, komminister, diakon, kantor, församlingspedagog, kanslist, församlingsvärdinna samt två klockare.

I församlingen finns tre kyrkogårdar vid sockenkyrkorna Stenkumla, Träkumla och Västerhejde samt en park vid Vibble gård.
Församlingen äger förutom kyrkorna och Vibble gård en prästgård samt en församlingsgård i Träkumla.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara att sköta de tre kyrkogårdarna och parken runt Vibble församlingsgård samt invändig skötsel av kyrkor och fastigheter.
Du kommer även att tjänstgöra vid gudstjänster och förrättningar.
Tjänsten kräver att du kan arbeta självständigt och att du har körkort.
Helgtjänstgöring och viss arbetsledning ingår.

Tillträde  15 december  eller enligt överenskommelse.

Ansökan skall vara församlingen tillhanda senast  9 november. Sänd din ansökan till:
Kyrkorådet, Stenkumla Församling
Vibble gård, Drejaregatan 1
622 59  VISBY

E-post:  Stenkumla församling

Intervjuer kommer att äga rum 16 november.

Mer information: Kyrkoherde Staffan Eklund, telefon 070-320 36 27,
eller kyrkorådets vice ordförande Ylva Andersson, telefon 070-656 05 40.
Facklig företrädare (Kommunal): Annika Olofsson, telefon 010-442 88 72.

Välkommen med din ansökan!