Foto: Nina Sandgren

Eva Torger Malvila

tar över det diakonala arbetet

Eva Torger Malvila tar över den diakonala tjänsten nu när Laila Andrén går i pension.

Hon presenterar sig här:

Jag heter Eva Torger Malvila och har nyligen börjat arbeta i Steneby pastorat som diakonassistent. Diakon Laila Andrén kommer att gå i pension och hennes arbetsuppgifter planeras jag överta.

Så vem är jag som nu kommer att arbeta som diakonassistent?

Jag är född och uppväxt i Dals Långed, gift med Teuvo och har fyra vuxna barn och fem barnbarn. Jag har arbetat större delen av mitt arbetsliv inom vården i möten med människor och mestadels i vår kommun både i den kommunala vården och på vårdcentral. Jag är distriktssköterska och har de senaste åren arbetat som chef på vårdcentralen.

Jag har sedan många år varit kyrkvärd i Steneby -Tisselskog församling och var med i kyrkorådet under några år. Jag har en önskan att arbeta i ett andligt sammanhang och i möte med människor. Tanken att arbeta som diakon har funnits sedan långt tillbaka i tid – men livet tar ibland andra vägar. Nu är jag så nära jag kan komma när jag får möta er i rollen som diakonassistent.

Diakoni betyder tjänande och innebär medmänsklig omsorg grundad i Kristi kärlek som får bli synlig igenom kyrkans verksamhet och genom oss som möts.  Ni har byggt upp en verksamhet som jag hoppas kan fortsätta drivas och att vi ses i de forum som redan finns bara Coronaviruset minskar.

Min bild av det diakonala arbetet är att finnas tillgänglig för den som önskar kontakt. Och att använda de mötesplatser som finns såsom soppluncher, promenader och fikastunder, hembesök och att tillsammans skapa nya. Kanske vi kommer att kunna göra pilgrimsvandringar, ha meditation i kyrkan.

Jag ser fram emot att träffa er i olika sammanhang. Ta gärna kontakt!