Starrkärr-Kilanda församling

Prata med oss

Kontakt

Starrkärr-Kilanda församling Besöks- och postadress: Göteborgsvägen 93 B, 44632 Älvängen Telefon: +46(303)444000 E-post till Starrkärr-Kilanda församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Lediga tjänster

Vi vill ha med dig i vårt arbetslag! Just nu söker vi en präst och en församlingspedagog/assistent, båda tjänsterna på 100 % tillsvidare.

Präst 100 %, tillsvidare

Starrkärr-Kilanda församling i Ale kommun söker en komminister!

Vi är en församling där alla medarbetare räknas, såväl ideella, förtroendevalda och anställda och glädjen finns just i att vi alla är pusselbitar i ett vackert församlingspussel. Vi vet att varje pusselbit är viktig och tillsammans är och lever vi kyrka i vår församling. Det finns också flera frikyrkor i vårt område som är vi glada över att ha en etablerad ekumenisk samverkan med sedan länge.

Församlingen ligger strax norr om Göteborg och växer så det knakar. Den består av både tätorter och landsbygd och framför allt tätorterna har stor inflyttning och mycket goda kommunikationer. Församlingen har god ekonomi och planer för framtiden som bland annat innefattar bygget av en ny kyrka i Älvängen. Här finns förtroendevalda som är måna om sin församling, ett kyrkoråd med gott arbetsklimat.

Nu söker vi en präst som kan passa in i vårt pussel. Vi vill ha en präst som är bekväm i sin identitet som präst och har en stor lyhördhet för människors och medarbetares gåvor och behov. Vi söker någon som är trygg i och lever i sin tro, som är tydlig i sitt eget lärjungaskap för Jesus och som vill leda andra på samma väg. En bland många i församlingsgemenskapen inför Gud men med ett tydligt ledarskap och prästens speciella blick för teologin och det pastorala.

Vi hoppas att du är lika bekväm med gammal som ung, att du trivs i gemenskapen med de gamla på äldreboendet likaväl som med konfirmander och ungdomar på läger och med föräldrar och barn på Öppna förskolan.

Vi ser gärna att du är inspirerande, energisk och har både framåtanda och humor.

Du behöver kunna arbeta självständigt men också vara villig att vara en del av hela arbetslagets verksamhet.

Vi vill ha en god förkunnare men också en präst som tycker om att samtala med människor vid kyrkkaffebordet likaväl som vid spontana möten.

Vi önskar oss en präst med hjärta och engagemang för församlingen. En präst som är entusiasmerande och mån om goda relationer till församlingsborna. Kort sagt en präst som vill vara församlingspräst.

Om du tycker detta låter intressant, är du varmt välkommen att söka tjänst hos oss!

Huvudsaklig placering för tjänsten är Nols kyrka, men prästerna i Starrkärr-Kilanda församling tjänstgör i församlingens alla fyra kyrkor. Därför behöver du ha körkort och tillgång till bil.

Vill du veta mer om tjänsten så kan du kontakta kyrkoherde Manilla Bergström, se nedan.

Skicka din ansökan till Starrkärr-Kilanda församling senast 1 mars. 

 

Vi söker också en församlingspedagog/assistent på 100 % tillsvidare. Kontakta Per-Martin Andersson för mer information, se nedan.

Manilla Bergström

Manilla Bergström

Starrkärr-Kilanda församling

Kyrkoherde/präst

Direkt: 0303-444 001

SMS: 0766-499 001

Per-Martin Andersson

Per-Martin Andersson

Starrkärr-Kilanda församling

Älvängens kyrka, Präst

Direkt: 0303-444 021

SMS: 0766-499 021