Starrkärr-Kilanda församling Besöksadress: Göteborgsvägen 93 B, 44632 Älvängen Telefon: +46(303)444000 E-post till Starrkärr-Kilanda församling

Ledig tjänst - Församlingspedagog

Sök tjänsten som församlingspedagog på 100% tillsvidare i Starrkärr-Kilanda församling

Klappar ditt hjärta för ungdomar? Och för Jesus?

Vi söker en pedagog med huvudinriktning på ungdomar. Konfirmander och Kyrkans ungdom är fasta grupper, men därutöver kan tjänsten åldersmässigt riktas uppåt, nedåt eller åt båda håll. Hittills har den innehållit Öppen förskola, Söndagsskola och Juniorer men det går också att tänka sig att inriktningen blir mer åt vuxna. Här finns utrymme för förändring och förnyelse beroende på de gåvor som tjänsteinnehavaren har.

Starrkärr-Kilanda är en levande och växande församling där vi tycker att det är viktigt med öppna dörrar och högt i tak så att öppenhet, trygghet och generositet ger var och en rum att växa. Vi vill att många människor skall få möta Jesus och fördjupas i sin relation med honom. Tillsammans vill vi medarbetare arbeta för detta och vandra med människor en bit på vägen, och där är du som pedagog en viktig pusselbit. Församlingens verksamhet är bred och samlar församlingsbor i alla åldrar från 0-100 och vi söker dig som kan vara ytterligare en pedagogisk resurs i församlingen som helhet.

Vi ser gärna att du är utbildad Församlingspedagog men även den med annan utbildning kan komma i fråga. Vi lägger stor vikt vid den personliga lämpligheten och erfarenhet av att arbeta pedagogiskt, framför allt med  ungdomar.

Tjänsten är placerad i Älvängens kyrka, som ligger centralt vid pendelstationen i Älvängen. Här finns goda kommunikationer till Göteborgs centralstation, dit du kommer på ca 20 minuter.

Tjänstens innehåll innebär arbete även kvällar och helger när det exempelvis är konfirmandläger eller församlingsläger. Vi ser det som meriterande om du har arbetat med bibeläventyret.

Välkommen din ansökan till Starrkärr-Kilanda församling senast 17 december.

Tillträde snarast eller efter överenskommelse.

Frågor om tjänsten? Hör av dig till...

Per-Martin Andersson

Älvängens kyrka, Präst

Direkt: 0303-444 021

SMS: 0766-499 021

Maje Vedin

Nols kyrka, Församlingspedagog

Direkt: 0303-444 014

SMS: 0766-499 014

Om församlingen

Starrkärr-Kilanda församling ligger i den vackra Göta Älv-dalen, med närhet till och goda kommunikationer med Göteborg och Tvåstadsområdet. I församlingen bor cirka 11 500 personer, de flesta i tätorterna Älvängen, Alafors och Nol. Drygt 70 % av dessa är medlemmar i Svenska Kyrkan. Här finns två landsortskyrkor och två distriktskyrkor vid Göta Älv. I tre av dessa firar vi söndagliga gudstjänster med mässan i centrum.