Man och kvinna håller upp ena armen i en kämpargest. På tröjorna står det changemaker.
Foto: Sofia Strinnholm

Hjälp till att sprida budskapet om #friattförändra

För att bidra till förändring kan du hålla i workshops, du kan sprida information och medvetenhet om dessa viktiga frågor. Här hittar du inspiration och workshopmaterialet till #friattförändra.

Med hjälp av det här materialet kan du själv hålla i en workshop i din församling, ditt stift, din skola eller i ett annat lämpligt forum. Vi är väldigt glada om du på något sätt för budskapet vidare.

Hör gärna av dig till oss om du vill hålla en workshop och skulle vilja ha lite tips och idéer. Du får givetvis även höra av dig om du har andra frågor om hur du kan engagera dig.

tillgängligt material

Nedan finner du workshopmaterial som inkluderar ett textdokument, en powerpoint och ett talmanus. Vi rekommenderar att du följer instruktionerna och upplägget, men du får givetvis anpassa materialet efter dina och gruppens intressen och behov.

Textdokumentet i pdf-form är främst riktat till dig som håller i workshopen, men går även utmärkt att dela ut till deltagarna. I textdokumentet får du mer information om våra changemakers, om hur situationen är i världen idag och även tydliga instruktioner till workshopövningarna. Det är samma text som i talmanuset, men i en mer tilltalande och lättläst design.

Powerpointen är sammanlänkad med textmanuset och ger en bra visuell inramning till workshopen. Vi rekommenderar att du använder den i samband med din workshop så att du enkelt kan visa filmerna, hålla en tydlig röd tråd samt få med all matnyttig information. Presentationen visas bäst upp på en projektor. Vi rekommenderar inte att ni skriver ut powerpointen till deltagarna, utan dela då hellre ut textdokumentet.

Talmanuset är egentligen en fil med powerpointen och textdokumentet hopslaget. Det manuset är till för dig som håller i workshopen så att du vet vilken powerpointslide respektive information och rubrik hör till.