Spånga-Kista församling

Kontakt

Spånga-Kista församling Besöksadress: Värsta allé 1, 16351 Spånga Postadress: Box 8096, 16308 SPÅNGA Telefon: +46(8)50599000 E-post till Spånga-Kista församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Välkommen till Spånga-Kista församling

Svenska kyrkan och Spånga-Kista församling är gemenskap och stöd i glädje och sorg, i vardag och högtid. Kyrkan är det stilla rummet med rymd för egna tankar och samtidigt platsen för livets stora högtider. Välkommen du också!

På söndag

28 januari - Septuagesima - Tema: nåd och tjänst

Spånga kyrka

11.00 Högmässa, Jerker Alsterlund, Hans Wikström.
I gudstjänsten avtackas komminister Magnus Hellström, invigs vår nya mässhake, avtackas förtroendevalda från föregående mandatperiod samt välkomnas nya förtroendevalda.

Kista kyrka

11.00 Högmässa, Erik Öberg, Miriam Engström

Se söndagens bibeltexter!

Veckan som kommer

Här kan du ladda hem blad med kommande veckas predikoturer och kalendarium. För att kunna läsa dem måste du ha Acrobat Reader eller liknande program installerat i din dator! (Om inte kan du hämta programmet gratis.)

Församlingens nya kyrkoråd

Såhär ser de ut, vårt nya kyrkoråd. Första gruppbilden, på nästan alla ledamöter och ersättare (endast fem personer saknas), som togs strax före det första ordinarie kyrkorådssammanträdet den 14 december i Spånga församlingshus.

Stående fr v: Jimmy Dahllöf (ordf, BASK), Håkan Sjöström (ersättare, POSK), Sonja Okker (ersättare, BASK), Eva Dixner (ersättare, C), Yngve Lindström (ersättare, POSK), Gun Eriksson (ledamot, S), Bo Björnspjut (ledamot, S), Maud Svensson (ledamot, ViSK), Kristina Bah (ersättare, S), kyrkoherde Jerker Alsterlund. Sittande fr v: Nanna Franzén (ledamot, POSK), Ingrid Andersson (ersättare, BASK), Kerstin Thufvesson (ledamot, BASK), Carina Bergtoft Pikner (ersättare, BASK), Holger Pettersson (ledamot, POSK), Mirja Räihä (ledamot, S), Monika Ahlström (ledamot, S), Eva Nilsson (ledamot, POSK). Saknas på bilden: Karin Brodin (ledamot, BASK), Lotta Gravenius (ersättare, POSK), Maria Hassan (ersättare, S), Peter Forslund (ersättare, S), Anki Erdmann (ersättare, ViSK) Bild: Evalotta Sunesson
som vill ta vara på det som finns men också
tänka nytt!

Vi söker diakon

som vill ta vara på det som finns men också tänka nytt!

till Spånga-Kista församling

Vi söker komminister

till Spånga-Kista församling

under våren bjuder vi till bords och mässa på tisdagar i Kista kyrka och onsdagar i Spånga församlingshus

Gemensamma måltider

Varför gör du det?
När du utforskar frågor om din egen tro får du en möjlighet
att växa som människa. En möjlighet att förstå dig själv på ett
nytt sätt. Det är egentligen inte någonting magiskt, utan fullt
naturligt. Vad vi tror på är en av de hörnstenar som berättar
vilka vi själva är

Vad tror du på?

Varför gör du det? När du utforskar frågor om din egen tro får du en möjlighet att växa som människa. En möjlighet att förstå dig själv på ett nytt sätt. Det är egentligen inte någonting magiskt, utan fullt naturligt. Vad vi tror på är en av de hörnstenar som berättar vilka vi själva är

Välkommen till bibelsamtal både i Spånga församlingshus och i Akalla kyrka

Texterna ur bibeln

Välkommen till bibelsamtal både i Spånga församlingshus och i Akalla kyrka

för ensamkommande unga som söker asyl

Vi behöver din hjälp

för ensamkommande unga som söker asyl

Församlingsnotiser

En stor del av livet handlar om tro och livsåskådning. Vi inbjuder dig som är nyfiken på livet till vår konfirmationsverksamhet! Där får du veta mer om kristen tro och vad den kan betyda för dig. Du anmäler dig här direkt via hemsidan och just nu kan du anmäla dig till 2018 års konfirmationer.

Konfirmation

Måndagscafé i Spånga prästgård

Spånga prästgård
Bild: Evalotta Sunesson

Varje måndag kl 11.00-14.00, under vår- och höstterminerna, öppnar vi dörrarna till Spånga prästgård och bjuder in till en enkel kaffepaus. "Enkel" betyder i det här sammanhanget något lätt att äta, t.ex. soppa, smörgås etc, förutom kaffe, te och våffla. Spånga prästgård ligger alldeles intill Spånga kyrka, på Spånga kyrkväg 483. Välkommen!

- i Rinkeby församlingsgård, Degerbygränd 24, för nyanlända

Svenskundervisning

- i Rinkeby församlingsgård, Degerbygränd 24, för nyanlända

I den här gruppen får du möjlighet att träffa nya vänner, göra utflykter, sy och handarbeta, lära dig nya saker och träna svenska

Kvinnogrupp i Rinkeby

I Akalla kyrka har vi en secondhandbutik.  Här kan du hitta allt från husgeråd till stövlar och skor.

Gör ett fynd i kyrkan!

I Akalla kyrka har vi en secondhandbutik. Här kan du hitta allt från husgeråd till stövlar och skor.

I Kista kyrka och Spånga församlingshus kan du köpa Fairtrade-märkta (Rättvisemärkta) varor.

Fairtrade-märkt

Aktuella sidor från Svenska kyrkan nationellt

Vi lyssnar på dig! Du kan ringa eller skriva. Vi har öppet varje dag året runt. Vi som svarar är volontärer, utbildade för uppgiften. Samtalen är konfidentiella och du får vara anonym.

Att dela det svåra med någon gör skillnad - Kyrkans Jourtjänst finns för dig!

Över 20 miljoner människor är drabbade av en pågående hungerkatastrof. Människor dör redan av brist på mat och vatten. Behoven är enorma och Svenska kyrkan finns på plats genom lokala partners i bland annat Somalia, Etiopien och Sydsudan. Din gåva behövs!

Stöd människors kamp mot svält i Afrika

När Jesus möter en människa så gör han inte problem av varifrån den kommer men är mycket intresserad av den människans framtid. Hur du levt är inte den viktiga frågan, utan hur du vill leva. Läs Anders Fackss tankar inför helgen.

Tankar inför helgen

Pressmeddelanden från Svenska kyrkan