Spånga-Kista församling Besöksadress: Värsta allé 1, 16351 Spånga Postadress: Box 8096, 16308 SPÅNGA Telefon: +46(8)50599000 E-post till Spånga-Kista församling Webbplats

Val i Svenska kyrkan

Vart fjärde år är det val i Svenska kyrkan. Nästa gång blir det val 2017. Då väljer vi de som ska företräda oss i Spånga-Kista församling, Stockholms stift och på kyrkomötet. Valet är ett sätt för alla som tillhör Svenska kyrkan att vara med och forma kyrkan och verksamheten.

Kyrkofullmäktige är Spånga-Kista församlings högsta beslutande organ. Ledamöterna beslutar om mål och riktlinjer för verksamheten; budget, kyrkoavgift och andra viktiga ekonomiska frågor; årsredovisning och ansvarsfrihet samt väljer ledamöter i kyrkorådet.

Kyrkofullmäktige

Spånga-Kista församlings kyrkofullmäktige 2014-2017

I valet 2013 deltog: Arbetarpartiet-socialdemokraterna (S),
Borgerligt alternativ (BASK), Kristdemokrater i Svenska kyrkan (kr), Miljöpartister i Svenska kyrkan (MPSK), Spånga-Kista församlings väl - Djärva möten (SfvDM), Vänstern i Svenska kyrkan (ViSK)

Jimmy Dahllöf (BASK), ordförande
Anders Österberg (S), förste vice ordförande
Lotta Gravenius (SfvDM), andre vice ordförande
Bengt Akalla (BASK)
Carina Bergtoft Pikner (BASK)
Eddie Bervelin (S)
Bo Björnspjut (S)
Karin Brodin (BASK)
Sigurd Eliasson (S)
Anki Erdmann (ViSK)
Gun Eriksson (S)
Pirkko Furuskog (S)
Lotta Gullberg (MPSK)
Åsa Hole (SfvDM)
Margo Jakobsson Haglund (kr)
Per Jonsson (kr)
Ingrid Karaduman Hansen (SfvDM)
Jonas Ljungstedt (ViSK)
Ebba Modén (BASK)
Monika Nordeman Gustavsson (S)
Markku Sirviö (BASK)
Bo Sundin (BASK)
Maud Svensson (ViSK)
Pompom Sönnfors (SfvDM)
Aku Angela Tarras-Wahlberg (BASK)
Kerstin Thufvesson (BASK)

Kyrkoråd

Kyrkorådet är församlingens styrelse. I Kyrkoordningen finner du rådets uppgifter och befogenheter. Det skall ha omsorg om församlingslivet och ansvarar för att församlingens grundläggande uppgifter blir utförda. Dessa är att fira gudstjänst, bedriva undervisning samt utöva diakoni och mission. Kyrkorådet leder och samordnar församlingens förvaltning.

Se vidare ==>>  Spånga-Kista församlings kyrkoråd 2014-2017