Other languages with Google Translate

Sommarkyrkor 2018

Är du i stan över sommaren? Vi har öppna sommarkyrkor i Spånga, Kista och Akalla, sommarcafé i trädgårdarna i Spånga prästgård och Akalla kyrka, sommarkonserter i Spånga och Kista kyrkor samt dessutom midsommarfirande.

Sommarblomster
Bild: Evalotta Sunesson

Spånga prästgård håller vi öppet varje vardag mellan 10-15, med start den 18 juni. Där kan du sitta i vår uteservering under ett träd eller parasoll. Vi serverar kaffe och våfflor och hembakat, kravmärkt och rättvisemärkt. På torsdagskvällarna blir det konsert i kyrkan klockan 18, med efterföljande kyrkkaffe i trädgården.

I Akalla börjar vi också den 18 juni med vår sommarkyrkas café i trädgården, där du kan dricka kaffe och äta våfflor eller toast. Det blir traditionell midsommarfest på onsdagen den 20 juni i trädgården. Aktiviteter både för barn och vuxna i sommarkyrkan. Secondhandbutiken har öppet på tisdagar.

På kyrktorget i Kista kyrka är du alltid välkommen under öppethållande att fika och/eller läsa en dagstidning. På lunchen varannan onsdag blir det konsert.
Här nedan presenterar vi programmet lite närmare. Det kommer också att finnas en mer detaljerad sommarfolder tillgänglig i våra lokaler.
Varmt välkommen!

öppet följande tider från midsommar och fram t o m 19 augusti
Måndagar, onsdagar och fredagar
kl 9-15
Tisdagar & torsdagar stängt.
Söndagar kl 11 Gudstjänst med efterföljande kyrkkaffe.
I Kista kyrka finns möjlighet att köpa en kopp kaffe och läsa dagstidning.

Kista kyrka - sommaröppet

öppet följande tider från midsommar och fram t o m 19 augusti Måndagar, onsdagar och fredagar kl 9-15 Tisdagar & torsdagar stängt. Onsdagar kl 12 Lunchmusik. Efter musiken serveras kaffe/te, smörgås. Kostnad 30:- Söndagar kl 11 Gudstjänst med efterföljande kyrkkaffe. I Kista kyrka finns möjlighet att köpa en kopp kaffe och läsa dagstidning.

Nu kan du swisha betalning i sommarkyrkan.

Swisha i sommarkyrkan

Nu kan du swisha betalning i sommarkyrkan. Swishnr 123 467 3968. Ange ”sommarcafé i prästgården” eller "sommarcafé i Akalla" i meddelandefältet. Det här swishnumret går även att använda vid andra tillfällen som t ex kyrkkaffe, LAN, onsdagsträff, secondhand-butik, bokbord, ljusbärare, konserter - fria gåvor, gåva till diakonin. Använd då dessa rubriker i meddelandefältet.

På söndagarna kl 11 under sommaren firas som vanligt högmässor i Spånga och Kista kyrkor. I detta församlingsblad finns inte detaljerade predikoturer. För mer info se annonser i lokalpress. På affischer finns också uppgifter samt här på hemsidan.

Gudstjänster i sommar

I sommar bjuder vi som vanligt på både lunchmusik och sommarkvällskonserter