Spånga-Kista församling Besöksadress: Värsta allé 1, 16351 Spånga Postadress: Box 8096, 16308 SPÅNGA Telefon: +46(8)50599000 E-post till Spånga-Kista församling Webbplats

Sommarkyrkor 2017

Är du i stan över sommaren? Vi har öppna sommarkyrkor i Spånga, Kista och Akalla, sommarcafé i trädgårdarna i Spånga prästgård och Akalla kyrka, sommarkonserter i Spånga och Kista kyrkor samt dessutom midsommarfirande.

Sommarblomster
Bild: Evalotta Sunesson

Spånga prästgård håller vi öppet varje vardag mellan 10-15.30, med start den 14 juni. Där kan du sitta i vår uteservering under ett träd eller parasoll. Vi serverar kaffe och våfflor och hembakat, kravmärkt och rättvisemärkt. På torsdagskvällarna blir det konsert i kyrkan klockan 18, med efterföljande kyrkkaffe i trädgården.

I Akalla börjar vi med midsommarfest på onsdagen den 21 juni i trädgården. Veckan därpå startar vår sommarkyrka med café i trädgården, där du kan dricka kaffe och äta våfflor eller toast. Det blir aktiviteter både för barn och vuxna i sommarkyrkan. Secondhandbutiken har öppet på tisdagar.

På kyrktorget i Kista kyrka är du alltid välkommen under öppethållande att fika och/eller läsa en dagstidning. På lunchen varannan onsdag blir det konsert.
Här nedan presenterar vi programmet lite närmare. Det kommer också att finnas en mer detaljerad sommarfolder tillgänglig i våra lokaler.
Varmt välkommen!

öppet följande tider från midsommar och fram t o m 22 augusti
Måndagar, onsdagar och fredagar
kl 9-16
Tisdagar & torsdagar stängt.
Söndagar kl 11 Gudstjänst med efterföljande kyrkkaffe.
I Kista kyrka finns möjlighet att köpa en kopp kaffe och läsa dagstidning.

Kista kyrka - sommaröppet

öppet följande tider från midsommar och fram t o m 22 augusti Måndagar, onsdagar och fredagar kl 9-16 Tisdagar & torsdagar stängt. Onsdagar kl 12 Lunchmusik eller lunchandakt. Efter musiken/andakten serveras kaffe/te, smörgås. Kostnad 30:- Söndagar kl 11 Gudstjänst med efterföljande kyrkkaffe. I Kista kyrka finns möjlighet att köpa en kopp kaffe och läsa dagstidning.

Nu kan du swisha betalning i sommarkyrkan.

Swisha i sommarkyrkan

Nu kan du swisha betalning i sommarkyrkan. Swishnr 123 467 3968. Ange ”sommarcafé i prästgården” eller "sommarcafé i Akalla" i meddelandefältet. Det här swishnumret går även att använda vid andra tillfällen som t ex kyrkkaffe, LAN, onsdagsträff, secondhand-butik, bokbord, ljusbärare, konserter - fria gåvor, gåva till diakonin. Använd då dessa rubriker i meddelandefältet.

På söndagarna kl 11 under sommaren firas som vanligt högmässor i Spånga och Kista kyrkor. I detta församlingsblad finns inte detaljerade predikoturer. För mer info se annonser i lokalpress. På affischer finns också uppgifter samt här på hemsidan.

Gudstjänster i sommar

I sommar bjuder vi som vanligt på både lunchmusik och sommarkvällskonserter