Other languages with Google Translate

Spånga-Kista församling Besöksadress: Värsta allé 1, 16351 Spånga Postadress: Box 8096, 16308 SPÅNGA Telefon:+46(8)50599000 E-post till Spånga-Kista församling

Nya rum

ett projekt lett av Ny gemenskap

Nu hjälps vi åt att skapa nya rum!

Ny gemenskap har fått i uppdrag av Stockholms stad att hitta inackordering åt de gymnasieungdomar som kommit hit som ensamkommande flyktingar. Projektet är ett samarbete med Equmeniakyrkan, Röda korset, NBV, Hela människan, Svenska kyrkan Stockholms stift och Sociala missionen.

Projektet söker dig som vill hyra ut ett rum eller som vill hjälpa till att skapa andra bostadslösningar. Projektet ansvarar för allt det praktiska såsom hyresavtal, kontakter med Stockholms stad m m. Nätverket ansvarar även för att hyresgästen får det stöd den behöver.

Kriterier:
1. Hemlös som fått uppehållstillstånd genom nya Gymnasielagen.
2. Ett kommunalt projekt, gäller alltså inte utanför Stockholms stad.
3. Hyresgästen går företrädesvis i skola inom kommunen.
4. Uthyrning kommer lokal stadsdelsförvaltning att hantera. Hyresgäst har rätt till hyreskostnad för enkelrum/studentrum utifrån hur marknadshyra per kvadratmeter ser ut i området.

Projektledare Torbjörn Sander kommer tillsammans med Filippa Rinman och Anette Aveli att arbeta med samarbetsprojektet. Det går att kontakta dem via epost direkt eller via den gemensamma adressen info.nyarum@gmail.com.

På projektets facebook-sida Nya rum kan man också följa projektet och kontakta medarbetarna.

Eftersom kriterierna inte inbegriper de som ännu inte fått tillfälligt uppehållstillstånd, så fortsätter vi att vädja om hjälp till dessa ungdomar. Klicka gärna på artikeln här nedan.