Församlingen tar ansvar i smittotider - pausar verksamheter och gudstjänster

Vi väljer att begränsa verksamheten under den tid regeringen och Folkhälsomyndigheten rekommenderar men Kista kyrkorum är öppet vardagar kl. 10.00-15.00

Det råder stor oro i samhället kring spridningen av Corona-viruset. Vi pausar därför alla våra verksamheter, i första hand till och med 18 april, för att minska spridningen av viruset. Detta gäller även gudstjänsterna i påskhelgen!

Vi förstår att önskan om att träffas och delta i gemenskap i våra kyrkor är stor just nu men med tanke på den stora risken för smittspridning har vi valt att ställa in även gudstjänster och mässor. Undantaget är dop, vigslar och begravningsgudstjänster som vi håller med begränsat antal deltagare om max 50 personer.

Alla lokaler kommer att vara stängda förutom Kista kyrkorum där du kan komma in och tända ett ljus och sitta ner en stund i enskild andakt.

Det råder stor oro i samhället kring spridningen av Coronaviruset. Att pausa verksamheten av omsorg till besökare och personal är det bästa beslutet just nu.

kyrkoherde Jerker Alsterlund

Kista kyrkorum är öppet

Vardagar kl. 10.00-15.00
Skärtorsdag 9.00-12.00
Långfredag 10.00-13.00
Påskdagen 10.00-13.00

Behöver du prata med någon finns präster och diakoner tillgängliga för dig via telefon.
Jourhavande präst nås kl 21-06 på 112 där man ber att få tala med jourhavande präst. Tiden kommer att utökas till kl 17-08 så fort bemanning är på plats.
Det går också att nå jourhavande präst kl 20-24 via chatten på Svenska kyrkan - jourhavande prästs chattsida

Till dess att vi åter kan mötas i gemenskap igen vill vi påminna om de gudstjänster som sänds i radio och TV.

Gud, hjälp oss leva med tillit och öppenhet trots att vi är oroliga och rädda när mycket ligger bortom vår kontroll.

Vi ber för dem som organiserar samhällets resurser i denna kris och för alla som arbetar inom vården.

Vi ber för alla som lever utsatt, här hemma och ute i världen, med alltför lite skydd för kropp och hälsa.

Vi ber för alla som drabbas av sjukdom. Hjälp oss att visa medkänsla och medmänsklighet, och samverka för allas bästa.

Gud, tack för att du är med oss även i svåra tider.