Kvinnogrupp i Rinkeby

I den här gruppen får du möjlighet att träffa nya vänner, göra utflykter, sy och handarbeta, lära dig nya saker och träna svenska

Interreligiösa kvinnogruppen gästas av Horace Engdahl
Interreligiösa kvinnogruppen gästas av författaren Horace Engdahl Bild: Evalotta Sunesson

Interreligiösa kvinnogruppen i Rinkeby träffas varje vecka på måndagar, tisdagar, onsdagar och fredagar mellan klockan 9.00 och 12.00. Här får du möjlighet att träffa nya vänner, göra utflykter, sy och handarbeta, lära dig nya saker och träna svenska.

På fredagar kl 11.00 kan du också fira ”Veckomässa” (en fredagen i månaden, se kalendarium) eller "Andakt” (övriga fredagar) och sedan delta i efterföljande kyrkkaffe eller lunch.

Mer information om kvinnogruppen får du av församlingspedagog Helene Reduthe, tel 08-505 990 09.

Eva Maria Blom iklädd Världens mässhake
Bild: Björn Johansson

Mässhake till Världens mässa

Mässhaken är sydd av medlemmarna i Interreligiösa kvinnogruppen i Rinkeby. Konstnär Linda Nameth har sammanställt färger och former, och Gudrun Ohlsson (konsulent på Handarbetets vänner och församlingsbo) har lett syarbetet.

Söndagen den 6 maj 2012 invigdes "Världens mässhake" i anslutning till firandet av Världens mässa i Spånga kyrka.

Mässhaken har främst använts när Världens mässa firats i Rinkeby församlingsgård.