Spånga-Kista församling Besöksadress: Värsta allé 1, 16351 Spånga Postadress: Box 8096, 16308 SPÅNGA Telefon: +46(8)50599000 E-post till Spånga-Kista församling Webbplats

Konfirmation

En stor del av livet handlar om tro och livsåskådning. Vi inbjuder dig som är nyfiken på livet till vår konfirmationsverksamhet! Där får du veta mer om kristen tro och vad den kan betyda för dig. Du anmäler dig här direkt via hemsidan och just nu kan du anmäla dig till 2017 års konfirmationer.

Konfirmationsläger på Stjärnholms slott
Konfirmationsläger på Stjärnholms slott Bild: Kerstin Wessberg

I konfirmationssamlingarna får du en möjlighet genom bland annat diskussioner, samtal och gudstjänster att fundera över vem du är och vad du tycker och tror.

Det handlar också om trosfrågor typ vem Jesus är och vad det står i Bibeln. Men också om grundläggande mänskliga frågor, till exempel om vad som är rätt och orätt, om vänskap, kärlek, sex, om meningen med livet. Frågor som alla människor någon gång funderar över, eftersom ingen lever sitt liv ensam.

Konfirmandtiden avslutas med en konfirmationsgudstjänst. Konfirmationen är en bekräftelse av ditt dop. I Guds ögon är alla människor värdefulla. Konfirmationen är ett sätt att bekräfta detta för just dig.

För 2017 erbjuder Spånga-Kista församling följande konfirmandalternativ:

Sommarläger 1 på Stjärnholms slott utanför Nyköping i Sörmland under perioden 12-18 juni 2017. Konfirmation den 24 juni 2017 i Spånga kyrka eller 25 juni 2017 i Kista kyrka.

Sommarläger 2 på Stjärnholms slott utanför Nyköping i Sörmland under perioden 4-10 augusti 2017. Konfirmation den 13 augusti augusti 2017 i Kista kyrka eller 19 augusti 2017 i Spånga kyrka.

Båda grupperna samlas för en upptaktshelg i Kista kyrka lördagen den 3 december kl 10-14 och söndagen den 4 december kl 11-13. Därefter är det gemensamma träffar en helg i månaden mellan januari till maj 2017.

Anmäl dig redan nu! Sista anmälningsdag är den 4 december 2016 -->> Anmälningsformulär

Du kan också ladda hem konfirmationsfoldern som skickats ut till ungdomar i församlingen - du kan läsa den med Acrobat Reader exempelvis.

Konfirmationsfolder --> klicka här

Mer information får du om du mejlar eller ringer  församlingspedagog Kerstin Wessberg, tel. 08-505 990 49.