Advent- och juletid i församlingen

Julen är en glad tid när vi firar att Jesus föddes. Våra kyrkor fylls av ljus och musik. Här kan du läsa om julen,vad vi erbjuder och om hur du själv kan göra skillnad.

Foto: Lena Mårtenson Tingstam

Julkonserter, gudstjänster, lussebullar och julaftonsfirande. Vi erbjuder ett stort mångfald av ljus, glädje och musik.

Vi välkomnar till julaftonsfirande i Kista kyrka med start direkt efter julkrubbegudstjänsten kl 11.

I kyrkorna ges konserter och det firas julnattsmässor, julotta, nyårsgudstjänster och andra gudstjänster - läs vidare i kalendariet nedan.

Är det tungt med jul, eller vill du hjälpa andra som behöver stöd? Läs mer om hur du kan gå tillväga.

Eller använd någon av Svenska kyrkans spellistor från Spotify för att göra dagen mer fylld av musik.

God jul och varmt välkommen till kyrkan!

Välkommen till öppet julfirande i Kista kyrka

Vi inbjuder dig att vara med på julfirande i Kista kyrka på julafton, tisdag den 24 december. Kanske har du varit på samling vid krubban i kyrkan kl 11 och vill stanna kvar och fira jul och äta tillsammans med andra? Eller vill du komma direkt till julfirandet?

11.00 Samling vid krubban i kyrkan med Marie Grangården, präst och Sara Wänn, musiker
12.00 Julmaten serveras. Vi umgås med prat och pyssel. Vi får lyssna till julevangeliet och sjunger både julsånger och psalmer. Vi avslutar julfirandet kring 14.30. Sitt inte ensam, kom till Kista kyrka!

Varmt välkommen!

Kalendarium för församlingen under advent och juletid

KISTA KYRKA
Kista torg 2
Söndag den 28 november - första advent
11.00 Högmässa, Tuulia Sivapragasam, Järva röster, Sara Wänn - dirigent. Direkt efter gudstjänsten öppnar julbasaren.
16.00 Vi sjunger in advent med Kista kyrkas körer, Brassonora samt kyrkans musiker Miriam Engström och Sara Wänn.

Söndag den 5 december - andra advent
11.00 Högmässa, Mikael Dynesius, Miriam Engström

Söndag den 12 december - tredje advent
11.00 Högmässa, Peter Streling, Sara Wänn

Onsdag den 15 december
12.00 Julkryddad musik - med Folkbus. Riksspelman Maria Hulthén, Kaj Magnusson och Stellan Sagvik sjunger och spelar på en rad instrument.

Söndag den 19 december - fjärde advent
11.00 Högmässa, Marie Grangården, Miriam Engström, Christina Ohlsson

Julafton, fredag den 24 december
11.00 Samling vid krubban, Marie Grangården, Sara Wänn. Därefter, kl. 12.00, öppet julaftonsfirande med mat, sång, gemenskap och julevangeliet (se notis ovan).
23.00 Julnattsmässa. Tuulia Sivapragasam, Sara Wänn

Juldagen, lördag den 25 december
11.00 Högmässa, Birgitta Lorentzon, Miriam Engström, sångsolist: Stina Åkerberg

Annandag jul, söndag den 26 december
11.00 Högmässa. Jerker Alsterlund, Sara Wänn

Nyårsafton, fredag den 31 december
17.00 Se Spånga kyrka - sammanlyst

Nyårsdagen, lördag den 1 januari 2022
15.00 Se Spånga kyrka - sammanlyst

Söndag den 2 januari 2022
11.00 Högmässa, Birgitta Lorentzon, Sara Wänn

Söndag den 9 januari 2022
11.00 Högmässa. Tuulia Sivapragasam

SPÅNGA KYRKA
Spånga kyrkväg 485
Söndag den 28 november - första advent
11.00 Gudstjänst på första advent. Ebba Fernberg - präst, Hans Wikström - musiker.
19.00 ”Vi sjunger in advent” med Spånga motettkör under ledning av Hans Wikström. Solist: Karin Wallin – mezzosopran.

Söndag den 5 december - andra advent
11.00 Familjegudstjänst, Marie Grangården, Karin Wallin, Éva Szabó Westerlund. Diskantkören och ungdomskören Voice Rejoice medverkar
19.00 Renässans & barock  - orgelkonsert med David Bergström

Söndag den 12 december - tredje advent
Högmässa, Jeanette Tell, Hans Wikström, Spånga motettkör medverkar
19.00 Konsert - Gloria av Vivaldi, Con Animakören, orkester, solister, dirigent: David Bergström

Söndag den 19 december - fjärde advent
11.00 Högmässa, Tuulia Sivapragasam, David Bergström, Gunilla Moshi, Con Animakören medverkar
19.00 Julmusik med Englamarksorkestern under ledning av Mark Peterson

Julafton, fredag den 24 december
11.00 Julspel. Diskantkören under ledning av Karin Wallin. Präst: Jeanette Tell.
17.00 Julbön. Tuulia Sivapragasam, David Bergström, sångsolist: Julia Kreuger
23.00 Julnattsmässa. Marie Grangården, Hans Wikström

Juldagen, lördag den 25 december
7.00 Julotta. Jeanette Tell, David Bergström, sångsolist: Karin Frölén

Annandag jul, söndag den 26 december
11.00 Sammanlyst till Kista kyrka

Nyårsafton, fredag den 31 december
17.00 Nyårsbön, Jeanette Tell, Hans Wikström.

Nyårsdagen, lördag den 1 januari 2022
14.00 Gudstjänst. Jeanette Tell, David Bergström.

Trettondagen, torsdag den 6 januari 2022
11.00 Önskepsalmsgudstjänst. Tuulia Sivapragasam, Karin Wallin
19.00 Musik på trettondagagen med Spånga motettkör. Dirigent: Hans Wikström, präst: Tuulia Sivapragasam

Söndag den 9 januari 2022
11.00 Högmässa. Marie Grangården, Hans Wikström

SPÅNGA FÖRSAMLINGSHUS
Värsta allé 1
Lördag den 4 december
10.00 Julbasar och öppet hus. Basaren inleds med invigning av Stora julkrubban med tal samt sång av Kom och sjung-kören. Församlingens syföreningar säljer hantverk och fika. 11.00 sjunger Barnkören i samlingssalen.
11.45 Julallsång i samlingssalen med Kom och sjung-kören.

Nyfiken på varför vi firar jul?

Om du behöver stöd eller vill ge till andra

Spellistor från Svenska kyrkan på Spotify

Adventsmusik