Spånga-Kista församling Besöksadress: Värsta allé 1, 16351 Spånga Postadress: Box 8096, 16308 SPÅNGA Telefon: +46(8)50599000 E-post till Spånga-Kista församling Webbplats

Fairtrade-märkt

I Kista kyrka och Spånga församlingshus kan du köpa Fairtrade-märkta (Rättvisemärkta) varor.

Fairtrade - rättvisemärkt

Att en vara är Fairtrade-märkt (Rättvisemärkt) innebär det att:

• Odlare och anställda får förbättrade ekonomiska villkor
• Premier ges till investeringar i lokalsamhälle och verksamhet
• Barnarbete och diskriminering motverkas
• Demokratin och organisationsrätten främjas
• Miljöhänsyn och ekologisk produktion främjas

I Spånga församlingshus finns butikskåpet vid entréen. I detta finns olika Fairtrade-märkta varor; smycken, sjalar, tvättnötter m.m. Här hittar du också frälsarkransen som tagits fram av biskop emeritus Martin Lönnebo. På bokbordet finns böcker från olika förlag.

Kista kyrka hittar du utmärkta presenter, alla givetvis Fairtrade-märkta, t.ex. änglar, smycken, böcker, sjalar med mera. Dessutom kan du köpa god choklad. Butikskåpet hittar du på kyrktorget.

Kontakta personalen när du vill köpa någon Fairtrade-märkt vara!