Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Spånga-Kista församling Besöksadress: Värsta allé 1, 16351 Spånga Postadress: Box 8096, 16308 SPÅNGA Telefon:+46(8)50599000 E-post till Spånga-Kista församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Ät soppa, fira mässa och lyssna på föredrag!

Vi bjuder in gäster som delar med sig av av sin kunskap i olika områden; Gud och religioner, kultur och historia, relationer och förändringar.

Bild: IKON

Under rubriken TRO VÄXA LEVA inbjuder vi gästföreläsare några tisdagkvällar i Kista kyrka och några onsdagkvällar i Spånga församlingshus.

Vi inleder med soppa eller matig smörgås som är gratis och serveras på tisdagar kl 18 i Kista och på onsdagar kl 17.30 i Spånga. Vill du får du förstås gärna lämna ett bidrag till Svenska kyrkans internationella arbete. Därefter firas kvällsmässa, kl 18.30 i Kista och kl 18 i Spånga. Föreläsningarna börjar kl 19 i både Kista och Spånga.
Välj allt eller delar av programmet.

Vårens kommande:

Om du kommer härifrån - filmvisning

Tisdagen den 26 mars kl 19.00 i Kista kyrka (Kista torg 2).
(Soppa/matig smörgås kl 18. Mässa 18.30.)

 Onsdagen den 27 mars kl 19.00 i Spånga församlingshus (Värsta allé 1).
(Soppa eller matig smörgås kl 17.30. Mässa 18.00.)

Välkomna att tillsammans titta och efteråt samtala om Svenska kyrkans dokumentär Om du kommer härifrån. Filmen utspelar sig i ett av världens största flyktingläger, Kakuma i norra Kenya. Vi får följa tre personer i deras vardag och se hur de trots svåra omständigheter hittar mod och kraft att gå vidare.

Idag lever över 60 miljoner människor på flykt. Bakom varje siffra finns en unik historia och berättelse.

Lina - en musikalisk monolog

Tisdagen den 16 april kl 19.00 i Kista kyrka (Kista torg 2).
(Soppa/matig smörgås kl 18. Mässa 18.30.)

Emy Stahl som Lina Sandell. Kostym: Sanna Kostym och Produktion

Blott en dag - Tryggare kan ingen vara -En liten stund med Jesus. Många av våra mest kända psalmer är signerade Lina Sandell-Berg. Men vem var hon?

I föreställningen Lina - en musikalisk monolog gestaltar Emy Stahl Lina Sandells liv i ord och ton. Pjäsen är ca 50 min lång och innehåller också ett antal av Linas sånger där du som åhörare inbjuds att sjunga med.

Föredrag med Anna-Lena Joners Larsson - nazisten som bytte sida

Tisdagen den 7 maj kl 19.00 i Kista kyrka (Kista torg 2).
(Soppa/matig smörgås kl 18. Mässa 18.30.)

Onsdagen den 8 maj kl 19.00 i Spånga församlingshus (Värsta allé 1).
(Soppa eller matig smörgås kl 17.30. Mässa 18.00.)

Anna-Lena Joners Larsson

I tre år levde Anna-Lena Joners Larsson tillsammans med en av Sveriges mest kända nazister. Erik var sångare i ett av Europas största vit makt-band och Anna-Lena blev deras turnéledare. Sakta men säkert drogs hon allt längre in i en isolerad värld fylld av hat och ilska. De reste runt i Europa och spelade musik varje månad.

Tills allting en dag rämnade.

I boken Nazibruden berättar Anna-Lena för Jessika Devert om sitt liv. Om åren som nazist, om kärleken till Erik och om den svåra vägen tillbaka till ett normalt liv.

Hon fick barn och tog sig till sist ur rörelsen. Hon fokuserar mycket på vad man kan göra om man har närstående som är rasister och hon berättar om vad som fick henne att vända. Idag jobbar hon med nyanlända och lever ett helt annat liv.