Other languages with Google Translate

Spånga-Kista församling Besöksadress: Värsta allé 1, 16351 Spånga Postadress: Box 8096, 16308 SPÅNGA Telefon:+46(8)50599000 E-post till Spånga-Kista församling

Ät soppa, fira mässa och lyssna på föredrag!

Vi bjuder in gäster som delar med sig av av sin kunskap i olika områden; Gud och religioner, kultur och historia, relationer och förändringar.

Bild: IKON

Under rubriken TRO VÄXA LEVA inbjuder vi gästföreläsare några tisdagkvällar i Kista kyrka och några onsdagkvällar i Spånga församlingshus.

Vi inleder med soppa eller matig smörgås som är gratis och serveras på tisdagar kl 18 i Kista och på onsdagar kl 17.30 i Spånga. Vill du får du förstås gärna lämna ett bidrag till Svenska kyrkans internationella arbete. Därefter firas kvällsmässa, kl 18.30 i Kista och kl 18 i Spånga. Föreläsningarna börjar kl 19 i både Kista och Spånga.
Välj allt eller delar av programmet.

Höstens kommande:

Konsten att göra skillnad

Tisdagen den 17 september kl 19.00 i Kista kyrka (Kista torg 2).

Stefan Einhorn - Konsten att göra skillnad Bild: Thron Ullberg

Den vetenskapliga och tekniska utvecklingen har skapat stora möjligheter för människan men samtidigt också stora risker och vi balanserar idag på en knivsegg mellan möjligheten till en fantastisk utveckling och risken att förstöra alltihop. Och ansvaret för hur framtiden ska bli, det ligger på våra axlar. I föreläsningen diskuterar Stefan Einhorn hur vi alla kan bidra till en bättre värld.

Stefan Einhorn är professor och ordförande i Centrum för social hållbarhet vid Karolinska Institutet samt överläkare vid Radiumhemmet. Han är också föreläsare samt författare, senast till boken Konsten att göra skillnad.

globala veckan

Tisdagen den 19 november kl 19.00 i Kista kyrka (Kista torg 2).
(Soppa/matig smörgås kl 18. Mässa 18.30.)

Ett föredrag med koppling till årets globala vecka. Vidare program kommer.

Jul och julens musik

Tisdagen den 10 december kl 19.00 i Kista kyrka (Kista torg 2).
(Soppa/matig smörgås kl 18. Mässa 18.30.)

Onsdagen den 11 december kl 19.00 i Spånga församlingshus (Värsta allé 1).
(Soppa eller matig smörgås kl 17.30. Mässa 18.00.)

Föredrag med julen och julmusiken som tema.

Karin Wallin, musiker och sångpedagog, Jonna Strandh, församlingspedagog och Johanna Lindeke, församlingspräst