Sotenäs pastorat söker arbetsledande komminister & diakon

ansök senast 12 september (båda tjänsterna tillsvidare 100%)

I Norra Bohuslän, Göteborgs stift, finner du Sotenäs pastorat med ca 9000 invånare. Geografiskt är pastoratet litet och rymmer flera kustsamhällen som Hunnebostrand, Bovallstrand, Smögen, Bohus-Malmön och Kungshamn som är centralort. Det finns mindre tätorter och inlandsbygd som Tossene och Askum.

Pastoratet bildades 2018 av Södra Sotenäs församling, Tossene församling och Hunnebostrands församling och 66 % är medlemmar i Svenska kyrkan.

Pastoratets vision och tydningsord

Vi lever i en bygd som starkt hör samman med havet, platser som historiskt och i nutid präglats av fiske. Därför kan vi på olika sätt relatera till kallelsen av de första lärjungarna där vid sjön när Jesus säger till dem: följ mig. Vår vision är att kyrkan blir en plats för människofiskare som både bjuder in till en öppen gemenskap och går ut med glädjebudet om Jesus i ord och handling.
Detta uppdrag gäller församlingarna i deras helhet och är inte förtroendevaldas eller personalens enskilda angelägenhet. Tydningsordet är ”Jag ska göra er till människofiskare”. Att få fisk i sina nät kräver tålamod och arbete och att ibland ro ut igen och åter lägga ut sina nät. Vatten är något som rör sig och förändras, också under ytan. En klok fiskare känner förhållandena och vattnet där nätet ska läggas ut.

Församlingarna behöver finnas med i sin tid och ha närkontakt med den. Att kunna följa med i vattnets (samhällets) rörelse för att kunna tolka och förstå. Vi behöver våga lägga i näten både på djupt vatten och på andra sidan - alltså våga tänka på annat sätt. Det kräver också att vi som församling är lyhörda för vilka uppmaningar (vilka vatten) Jesus visar och där vågar följa honom. Som kristna behöver vi aldrig frukta vare sig att göra det annorlunda eller att lägga ut på djupet. I rörelse och djup finns Gud.

I Sotenäs pastorat är de prioriterade områdena i församlingsinstruktionen: Konfirmander, Ideellt engagemang samt Kyrkan i samhället.

I detta viktiga arbete söker nu pastoratet arbetsledande komminister och diakon!

Arbetsledande komminister 100%

Som arbetsledande komminister leder du ett litet arbetslag i pastoratets södra del, Södra Sotenäs församling med Kungshamn, Smögen, Malmön och Askum. Som arbetsledande komminister är du viktig också i de nyrekryteringar som kommer att ske av präst och diakon.

Vi önskar att du tillsammans med både ideella och personal vill arbeta för att bredda och fördjupa gudstjänstlivet. Vi önskar också att du ser kyrkliga handlingar som en viktig del i prästuppgiften och att du tycker om att knyta kontakter med andra aktörer i samhället.
Du sitter i församlingsrådet och är med och skapar goda förutsättningar för en bra arbetsmiljö för anställda och ideella. Du kommer även att ingå i pastoratets ledningsgrupp.

Boende i Smögens prästbostad kan eventuellt erbjudas.

B-körkort samt tillgång till bil är en förutsättning.

Diakon 100%

Vi söker dig som med nya grepp vill samordna och förnya det diakonala arbetet främst i pastoratets norra del, Hunnebostrand och Tossene Bovallstrand. Tillsammans med kollegor och många engagerade ideella vill vi att du leder oss i arbetet för en diakonal samlingsplats som öppnar ut emot samhället.

Vi önskar att du är öppen för nya sätt att arbeta och tänka kring kyrkans diakonala uppdrag samtidigt som du med oss vill vara förankrad inåt i bön och gudstjänst.

Kontor och tjänstgöringsplats i Hunnebostrand.

B-körkort samt tillgång till bil är en förutsättning.

Läs gärna vidare i Församlingsinstruktionen med omvärldsanalys och pastorala programmet.

Vi ser fram emot din ansökan med CV och personligt brev.
Ansökningar till båda tjänsterna behandlas löpande med sista ansökningsdag 12 september 2021 och sänds till inger.m.persson@svenskakyrkan.se

Tjänsterna är vakanta och tillträde kan ske enligt överenskommelse.

Frågor:
Malin Hammarström, kyrkoherde (tillgänglig från 25/8)
Tfn 0523 66 84 27
malin.hammarstrom@svenskakyrkan.se

Information om tjänsterna även:
Fredrik Sigurdsson, arbetsledande komminister i pastoratets norra del.

Tfn 0523 66 84 17
fredrik.sigurdsson@svenskakyrkan.se