Meny

Vi ställer inte in - vi ställer om!

Många känner oro över spridningen av coronaviruset, vilket är helt förståeligt. Svenska kyrkan finns för dig också i dessa tider men vi förändrar vår verksamhet. Här kan du läsa vad som händer i Sotenäs Pastorat just nu.

Med anledning av Coronasmittan

Många känner oro över spridningen av coronaviruset, vilket är helt förståeligt.
Vi vill att alla ska känna sig trygga att gå till gudstjänster och verksamheter.
Sotenäs pastorat följer händelseutvecklingen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

För att visa hänsyn till varandra och vi ber dig därför stanna hemma om du har vistats i riskområden eller känner av symtom, även lättare symtom.

Sotenäs pastorat vill försöka bidra till att smittspridningens omfattning och hastighet begränsas och har därför beslutat att

- Ställa in aktiviteter med hög representation av äldre

 -Vi gör inga hembesök för att inte utsätta varandra för risker, 
utan använder istället telefon för samtal

 

Verksamhet för barn och unga:
Vad gäller verksamheter för barn och unga så följer vi Sotenäs kommuns riktlinjer för förskola och skola. Har Sotenäs kommun skolorna öppna, så har vi verksamheten öppen (förutsatt att personal är frisk).


Känner du oro och vill ha någon och prata med?
Präster och diakoner och övrig personal, finns som vanligt för samtal, om än på telefon. Kontaktuppgifter finns på hemsida och Horisonten. Vi är inte längre bort än ett telefonsamtal.

Kungshamns kyrka är öppen dagtid på vardagar.

Vi vill också påminna om:

-Tvätta händerna
-Stanna hemma om du är sjuk
-Håll dig informerad
Information blir snabbt inaktuell, håll dig uppdaterad via ansvariga myndigheters informationskanaler.


Avslutningsvis så hoppas vi att du mår bra!
Ta hand om varandra genom att höra av er till varandra.


Med kort varsel kan vi behöva göra förändringar i verksamheterna
Läs på hemsidan eller Facebook då och då, eller kontakta personal,
vi uppdaterar informationen löpande.


//Malin Hammarström, kyrkoherde

Svenska kyrkan finns för dig också i dessa tider men vi förändrar vår verksamhet.


Gudstjänster firas som vanlig.

Kyrkan i Kungshamn är öppen varje vardag kl. 09-16. Dit kan man komma och vara för sig själv. Diakon eller präst finns på plats vardag 14-16 för samtal, då finns det också möjlighet att tända ljus. Känner man sig däremot inte frisk eller uppvisar man symptom ber vi er att stanna hemma, för att hindra smittspridning.

Om du behöver något viktigt men inte har någon som hjälper dig gör vi det gärna. Vi kan till exempel hämta mediciner eller hjälpa dig med andra viktiga ärenden. Är du orolig och behöver någon att prata med kan du ringa till oss präster eller diakoner dagtid. Jourhavande präst nås som vanligt på tel. 112 kvällstid och nattetid.

Diakon Laila Lind 0523-668403

Diakon Maria Landgren 0523-668404

Präst Henriet Miell 0523-668416

Präst Maria Arnborg 070-4420144


Våra barn- och ungdomsgrupper fortsätter tills vidare som vanligt, konfirmanderna undervisas på distans. Tyvärr är alla aktiviteter tillfälligt inställda i Hunnebostrand och Bovallstrand vecka 13, då personalen är sjuk. Vi återkommer med information till nästa vecka.


Vi anpassar oss hela tiden och följer utvecklingen men vi finns här för dig.

Bön: Gud, du som är nådens och modets Gud. Vi ber om din hjälp i den tid då sjukdomen sprider sig över vår värld och vårt land.

Vi kommer till dig med rädsla, vilsenhet och bön och kraft, med vår oro för anhöriga och vänner. Vi ber för människor på flykt som är i svåra situationer och med allt för litet skydd för kropp och hälsa. Vi ber för alla som arbetar i vården. I nödens tid, låt våra handlingar vara en del av svaret på våra böner

Amen