Vill du arbeta i Sotenäs pastorat? Kolla in våra lediga tjänster!

I Norra Bohuslän, Göteborgs stift, finner du Sotenäs pastorat med ca 9000 invånare. Geografiskt är pastoratet litet och rymmer flera kustsamhällen som Hunnebostrand, Bovallstrand, Malmön, Smögen och Kungshamn som är centralort. Det finns mindre tätorter och inlandsbygd som Tossene och Askum. Pastoratet bildades 2018 av Södra Sotenäs församling, Tossene församling och Hunnebostrands församling och 66 % är medlemmar i Svenska kyrkan.

Komminister i Sotenäs pastorat

Vi söker en församlingspräst till Sotenäs pastorat som tillsammans med andra vill bidra till församlingens växt, delta i konfirmandarbetet, engagera ideella och vill arbeta med andra aktörer, som Equmeniakyrkan. Sotenäs pastorat ligger i norra Bohuslän med kustsamhällen som Smögen och Kungshamn. I kommunen bor det ca 9000 invånare och den präglas av tillströmningen av deltidsboende och turister under sommarhalvåret, vilket också påverkar tjänsten med ökat antal dop och vigslar.

Pastoratets vision och tydningsord

Vi lever i en bygd som starkt hör samman med havet, platser som historiskt och i nutid präglats av fiske. Därför kan vi på olika sätt relatera till kallelsen av de första lärjungarna där vid sjön när Jesus säger till dem: ”Följ mig”.
Vår vision är att kyrkan blir en plats för människofiskare som både bjuder in till en öppen gemenskap och går ut med glädjebudet om Jesus i ord och handling. Detta uppdrag gäller församlingarna i deras helhet och är inte förtroendevaldas eller personalens enskilda angelägenhet. Tydningsordet är ”Jag ska göra er till människofiskare”.

Att få fisk i sina nät kräver tålamod och arbete och att ibland ro ut igen och åter lägga ut sina nät. Vatten är något som rör sig och förändras, också under ytan. En klok fiskare känner förhållandena och vattnet där nätet ska läggas ut. Församlingarna behöver finnas med i sin tid och ha närkontakt med den. Att kunna följa med i vattnets (samhällets) rörelse för att kunna tolka och förstå.

Vi behöver våga lägga i näten både på djupt vatten och på andra sidan - alltså våga tänka på annat sätt. Det kräver också att vi som församling är lyhörda för vilka uppmaningar (vilka vatten) Jesus visar och där vågar följa honom. Som kristna behöver vi aldrig frukta vare sig att göra det annorlunda eller att lägga ut på djupet.
I rörelse och djup finns Gud.

Vill du läsa hela Sotenäs pastorats församlingsintruktion, så hittar du den här.

Spontanansökan.

Bifoga personligt brev och CV.
Vi tillämpar löpande rekrytering. Finner vi rätt person för tjänsten avslutas rekryteringen. Dröj därför inte med din ansökan, utan skicka den till:
sotenas.pastorat@svenskakyrkan.se
Märk ditt mail med ”Ansökan” i ämnesraden.

B-körkort och tillgång till bil är nödvändigt på grund av reseavstånd mellan kyrkor och församlingshem.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Pastoratet medverkar gärna i sökande av bostad.

Kyrkoherde och kontraktsprost Malin Hammarström
malin.hammarstrom@svenskakyrkan.se // tfn 0523 66 84 27

Fredrik Sigurdsson, arbetsledande komminister norra delen, fredrik.sigurdsson@svenskakyrkan.se // tfn 0523 66 84 17