Vill du arbeta med oss? Kolla in våra lediga tjänster!

Sotenäs pastorat söker
Arbetsledande komminister 100% , tillsvidare tjänst
Församlingspedagog 100%, tillsvidare tjänst

I Norra Bohuslän, Göteborgs stift finner du Sotenäs pastorat med ca 9000 invånare. Geografiskt är pastoratet litet och rymmer flera kustsamhällen som Hunnebostrand, Bovallstrand, Smögen, och Kungshamn som är centralort. Det finns mindre tätort och inlandsbygd som Tossene och Askum.

Pastoratet bildades 2018 av Södra Sotenäs församling, Tossene församling och Hunnebostrands församling och 66 % är medlemmar i Svenska kyrkan.

Pastoratets vision och tydningsord

Vi lever i en bygd som starkt hör samman med havet, som historiskt och i nutid präglas av fiske. Därför kan vi på olika sätt relatera till kallelsen av de första lärjungarna vid sjön som beskriver hur Jesus kallar sina lärjungar. Visionen är att församlingarna blir en plats för människofiskare som både bjuder in till en öppen gemenskap och går ut. Detta uppdrag gäller hela församlingarna och är inte förtroendevalda eller personals enskilda angelägenhet. Tydningsordet är ”Jag ska göra er till människofiskare”. Att få fisk i sina nät kräver tålamod och arbete och att ro ut igen och åter lägga ut näten. Vatten är något som rör sig och förändras, också under ytan. En klok fiskare känner förhållandena och vattnet där nätet ska läggas ut. Församlingarna behöver finnas med i sin tid och ha närkontakt med den, att kunna följa med i vattnets (samhällets) rörelse för att kunna förstå den och tolka den. Vi behöver våga lägga i nätet både på djupt vatten, och på andra sidan, alltså tänka på annat sätt. Det kräver också att som församling vara lyhörd för vilka uppmaningar, vilka vatten Jesus visar och att följa honom. Som kristna behöver vi aldrig frukta vare sig att göra det annorlunda eller att lägga ut på djupet. I rörelse och djup, finns Gud.

I Sotenäs pastorat är de prioriterade områdena i församlingsinstruktionen: Konfirmander, Ideellt engagemang samt Kyrkan i samhället.

Församlingarna söker en präst och en församlingspedagog

Läs gärna vidare i Församlingsinstruktionen med omvärldsanalys och pastorala programmet.

Vi ser fram emot din ansökan med CV och personligt brev
Ansökningar till båda tjänsterna behandlas löpande med sista ansökningsdag
6 september 2020 och sänds till inger.m.persson@svenskakyrkan.se

Tjänsterna är vakanta och tillträde kan ske enligt överenskommelse.

Frågor:

Malin Hammarström, kyrkoherde (tillgänglig från 14/8)
tel 0767 72 67 89
malin.hammarstrom@svenskakyrkan.se

Information om prästtjänsten även:

Magnus Wångblad, församlingsrådets ordförande Hunnebostrand:
magnus.wangblad@gmail.com
070 617 01 91