Foto: Karolina Johansson/Ikon

Samtal och stöd

Ibland blir inte livet som man tänkt sig eller man vill ha någon att prata med. Kyrkan finns här för dig genom hela livet, i med- och motgång.

Diakoni-socialt arbete

Diakoni kan enkelt uttryckas som kyrkans sociala arbete men rymmer så mycket mer...

Samtalsstöd

När livet är svårt kan du behöva prata med någon. Hör av dig till Svenska kyrkan när du vill prata med en präst eller en diakon. Du behöver inte vara kristen eller medlem i Svenska kyrkan, och det kostar ingenting. Vi finns här för dig oavsett ålder och livssituation.

En bukett ljusrosa rosor ligger på en gravsten.

Sorgegrupper

Samtalsgrupp för dig som mist någon som står dig nära.

Än äldre kvinna med stavar är ute och promenerar på stan tillsammans med en ung man.

Hembesöksgrupp

Vill du bidra till att minska ensamheten i Sorsele och byarna runt omkring? Eller vill du kanske själv få besök? Då kan Hembesöksgruppen vara något för dig.

En kupad hand håller ett glasklot. Blå himmel i bakgrunden.

Internationella grupp

I Sorsele församling deltar vi i Svenska kyrkans internationella arbete, som Du kanske också tänker på som Lutherhjälpen. Välkommen att läsa mer om hur vi i Sorsele också är delaktiga!