Samarbete
Samverkan
Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

Frivilligt arbete i Sorsele församling

Frivilligt arbete utförs på olika villkor beroende på sammanhang och förutsättningar. Men ett är gemensamt: det är oavlönat, frivilligt och till glädje för någon annan.

Som frivilligarbetare i Sorsele församling ingår du i ett kristet sammanhang och du erbjuds gemenskap, stöd, utveckling och inspiration.
Redan idag finns olika grupper i Sorsele församling som arbetar med olika temaområden:
Internationellt arbete - insamling på olika sätt till Svenska kyrkans biståndsprojekt ute i världen där syftet är att förbättra livsvillkor för människor som lever i fattigdom, förtryck, krig och annan utsatthet.
Hembesöksgruppen – på uppdrag av diakon besöker du personer som är ensamma, sjuka och ökar personens livskvalité.
Det finns flera andra olika uppdrag och uppgifter där du som frivillig medarbetare kan bidra…
Har du kanske en egen idé om vad just Du skulle vilja bidra med?

Vill du vara med och arbeta ideellt i Svenska kyrkan i Sorsele, eller bara veta mera om vad det skulle innebära för dig?

Lena Selin

Svenska Kyrkan Malå, Svenska Kyrkan Sorsele