Sommaräng i solsken.
Foto: Jim Elfström /Ikon

Sommarmusik

Sommaren är full av ljuva toner och under våren och sommaren bjuds det på mycket sång och musik i våra församlingar.

Sommaren är full av trivsamma konserter som erbjuder besökarna en stunds avkoppling och en möjlighet att stifta bekantskap med olika musikinriktningar.

Njut av de ljuva tonerna när dagen övergår i kväll, på någon av de många musikkvällar som finns runt om landet. Delta i sommarmässor och musikgudstjänster eller kom och lyssna på någon av sommarens konserter.

Under sommarkonserterna i våra kyrkor så ryms det allt från barockmusik till jazz, visor, pop, solosång, stråkkvartett, orgel och gitarr.

Hitta musikevenemang

Ta en titt i kalendern för att hitta ett musikevenemang nära dig.

Sök evenemang i kalendern
Kvinnor som sjunger tillsammans utomhus.
Foto: Magnus Aronson /Ikon

Sommaraktiviteter

Under sommaren händer det mycket i våra kyrkor. 

Sommarmusik

Varför inte gå på sommarmässa eller musikgudstjänst?  Eller lyssna på någon av sommarens konserter. Läs mer på sidan om sommarmusik 

Sommarläger

Under hela sommaren arrangeras det läger för barn och familjer runt om i landets församlingar. Alla läger är lite olika, så titta på hur det ser ut hos just din församling eller gå in på vår gemensamma sida Sommarläger med mer information om just sommarläger

Sommarkyrkan

Kyrkobyggnaderna tillhör oss alla och de berättar om kristen tro, men också om landets och den lokala platsens historia. Under sommaren håller många kyrkor extra öppet för den som vill upptäcka kulturarvet, gå på gudstjänst, andakt, konsert, utställning eller något annat arrangemang. Vill du veta mer så finns mer information på sidan om sommarkyrkan.