Några personer sitter på en bänk utomhus i gröngräset, i bakgrunden skymtar en präst och en klockstapel.
Foto: Magnus Aronson/Ikon

Värt en omväg i sommar

Det är mycket som händer runt om i Svenska kyrkans församlingar i Sommarsverige. Här har vi samlat tips värda en omväg, eller kanske värda en hel resa. Här berättar vi också om livesända och inspelade konserter som du kan njuta av precis där du är.

Barn och familj

Kultur och kulturarv

Psalmkonsert på meänkieli om sommarens spring i bena

Den 20 juni kl. 18 är det premiär för En stund med psalmer på meänkieli. En digital psalmkonsert med nya texttolkningar inspelad i Örnästets kyrka i Luleå, med Görel Särs på dragspel, Nina Sandell på fiol och Maria Ruottinkoski, sång.

Fredrik Duvling och Daniel Berg sitter på kanten av en fontän.

Slagverk och småprat med Rythm Art Duo i Örgryte

Söndag 4 juli kl. 19 bjuder duon Daniel Berg och Fredrik Duvling på lättlyssnad slagverksmusik med sväng på marimba och vibraphone i Örgryte kyrka. Musikerna blandar gärna olika typer av musik och varvar med småprat.