Svenska kyrkan Solna Besöksadress: Kyrkans hus, Skytteholmsvägen 14, 17144 SOLNA Postadress: Box 1006, 17121 SOLNA Telefon:+46(8)54664600 E-post till Svenska kyrkan Solna

Trendspanarfika och podd

Vad händer i Solna och världen och hur påverkar det oss? Diskutera du med! 12/3 kl 14 pratar vi om framtidens yrken i Kyrkans hus.

En gång i veckan ses vi på trendspanarfika då vi pratar olika ämnen som ligger i tiden. Det kan handla om sociala medier, klimatanpassning, robotar eller religionsdialog. Oftast är vi på en plats i Solna där vem som helst är välkommen att delta genom att vara med och samtala eller lyssna.

För den som inte kan vara med men är nyfiken på vad som sägs sammanfattas samtalet i podden Trendspanarfika - Eftertankar som du kan lyssna på hemma.

Tisdag 29 januari kl 14 i Kyrkans hus
Temat är influencers. Personer som har som huvudsyssla att påverka andra till olika konsumtionsmönster och attityder blir allt vanligare och är idag ett försäljningsknep som företag är öppna med att de använder. Bra? Dåligt? En väg för kyrkan att gå? Kom och diskutetera! Läs tex denna artikel som bakgrund.

Tisdag 5 februari
Tema resande. Gör klimathotet att vi resor mindre och klimatsmartare? Vilket ansvar har privatpersoner och organisationer. Kan kyrkan göra något, som institution eller som arbetsgivare? Läs gära artiklar här, här och här som bakgrund.

Torsdag 14 januari kl 14 i Kyrkans hus
Självhjälpsindustrin - självhjälp eller självstjälp? Läs tex denna text.

Tisdag 19 februari kl 14 i Kyrkans hus
Dagens tema är synd. Hur tänker vi kring synd i kyrkan och samhället idag och exakt hur påverkade är vi egentligen av Ingmar Bergman? Kom och diskutera!

Tisdag 26 februari kl 14 i Kyrkans hus

Idag börjar bokrean och vi pratar om böcker. Har den fysiska boken spelat ut sin roll? Finns det fortfarande en familjebibel i varje hem eller kan vi lika bra googla fram julevangeliet på julafton och läsa på telefonen?

Tisdag 5 mars kl 14 i Kyrkans hus
Semmeldag och sista dagen innan fastan. Då pratar vi om - fastan! Hur vanligt är det att fasta idag? Hinns det med i våra stressiga liv och ska man ens försöka?

Tisdag 12 mars kl 14 i Kyrkans hus
Framtidens yrken. Vad ska man bli när man blir stor? Finns det butiksjobb kvar om några år? Prästjobb? Läs tex denna artikel.