Svenska kyrkan Solna Besöksadress: Kyrkans hus, Skytteholmsvägen 14, 17144 SOLNA Postadress: Box 1006, 17121 SOLNA Telefon: +46(8)54664600 E-post till Svenska kyrkan Solna

Pilgrimsvandring

1 september inleder vi höstens vandringar

Vandra med oss! Du behöver inte vara van vandrare eller ha någon särskild utrustning. Bekväma skor och en termos med kaffe räcker mycket väl. Vi åker alltid kommunalt till och från våra vandringar de gånger det behövs. Gruppen består av olika personer, vissa följer med ofta och andra bara någon gång. Ett helt kravlöst och roligt sätt att möta nya människor.

Vill du följa med går det bra att anmäla sig  via formuläret nedan.
Eller ta kontakt med Lotta Lundberg 08-546 646 46

Vad är en pilgrim?
Ordet pilgrim kommer från latinets peregrinus som betyder främling. Som pilgrim ger du ger dig av från det hemvanda mot det okända. Du får ta emot nya erfarenheter, möten och insikter, ensam eller tillsammans med andra.
En pilgrim har både ett inre och ett yttre mål med sin vandring. De inre målen kan vara ökad självkännedom eller att känna frid och Guds närvaro. Det yttre målet är den fysiska plats där vandringen slutar.

Många som i dag kallar sig pilgrimer är historiskt intresserade av medeltidens helgon och vandrar i deras fotspår. Andra gör det för att deras tro innefattar vallfärder eller pilgrimsvandringar till heliga platser.
En pilgrimsvandring kan också vara ett tillfälligt avbrott i ett hektiskt liv. Oavsett vem du är och varför du ger dig ut kan vandringen och mötena längs vägen bli en fin andlig upplevelse.

Hur kan en organiserad pilgrimsvandring gå till?
En pilgrimsvandring startar och slutar ofta med en andakt eller reflektion.
De flesta vandringar omfattar både samtal och tystnad. Den som leder vandringen arrangerar andakter, uppmuntrar till meditation och planerar dagsetapperna.

Ingegerdsleden
Oavsett om du vill pilgrimsvandra eller historievandra är Ingegerdsleden en vacker omväxlande vandringsled genom en bygd där människor bott och vandrat sedan vikingatiden. Ingegersleden passerar Solna kyrka och går igenom Solna stad, därför vill Solna församling gärna använda leden för vandring. Leden startar i Storkyrkan i Gamla stan eller i Uppsala domkyrka och  slingrar sig på gång- och cykelvägar, skogsstigar och gamla landsvägar mellan medeltidskyrkor, gamla bondbyar, herresäten och sjöar. Man kan gå leden under en vecka eller ta en dagsetapp i taget. Håll utkik på församlingens hemsida när vi vandrar nästa gång och följ med!

För att ladda ner boken om Ingegerdsleden gratis, klicka HÄR.

Höstens vandringar 2018

1 september. Ingegerdsleden etapp 6: Odensala - Alsike kyrka.
29-30 september. Ingegerdsleden etapp 7 med övernattning. Mer info kommer.
28 oktober. Vandring i Vallentuna tillsammans med den lokala pilgrimsgruppen i Vallentuna.
17 november. Ingegerdsleden etapp 1.
15 december. Kyrkvandring i advent mellan Solna församlings fyra kyrkor. Varm soppa serveras.

Klicka i de pilgrimsvandringar du vill anmäla dig till.