Vi håller i och håller ut!

Just som vi och många med oss trodde vi skulle kunna fira en ganska normal advent och jul så fortsätter viruset att ställa till det för hela samhället. De nya riktlinjerna kommer naturligtvis att påverka även våra verksamheter och gudstjänster i Solna församling. Allt är inte klart än hur det blir, men här kan du gå in efterhand och läsa om hur vi tänker.

Vi tar statsministerns ord på största allvar - vi behöver alla hjälpas åt att minska den ökande smittspridningen.

Vi tar också biskoparna i Svenska kyrkan på största allvar när de säger att vi ska värna den diakonala omsorgen.

Vi vet att många mår dåligt av att inte kunna träffa andra människor på samma sätt som förr. En del av våra verksamheter kommer vi därför att fortsätta med, men vi kommer att växla ned till mindre grupper så vi inte blir fler än 8 personer totalt. Men en del verksamheter kommer vi tyvärr att få ta paus med som körsång, både för barn och för vuxna.

Hur blir det då med söndagsgudstjänster, dop, vigslar och begravningar? Hur många får man vara egentligen? Kommer de att ställas in? Den information vi har fått hittills är litet motstridig. Vi kommer att ta smittskyddet på största allvar, men vi kommer också att ta längtan efter gudstjänst och stillheten i kyrkorummet på samma allvar. Vi har flera tänkbara vägar framåt planerade, men riktigt hur det blir får vi återkomma till under de närmaste dagarna.

Klart är att vi under den kommande veckan och helgen 21-22/11 kommer att genomföra dop, vigslar, begravningar och gudstjänster som planerat med de maxantal besökare och alla de säkerhetsföreskrifter som vi har lagt fast sedan tidigare. (Och vi utgår naturligtvis fortfarande från att alla som har någon form av symptom på förkylning eller halsinfektion stannar hemma.)

Vill du veta mer? - Ring 08-546 646 00.

Behöver du någon att prata litet med? - Maila gärna till solna.samtal@svenskakyrkan.se så ringer någon av våra diakoner eller präster upp dig.

Oavsett om du deltar i gudstjänster och verksamheter eller om du känner att det är säkrast att stanna hemma eller gå på promenad istället ska du veta att vi tänker på dig och att du finns i våra förböner.

Må Gud välsigna dig, bevara dig och beskydda dig från allt ont!

Niklas Lång, kyrkoherde