Svenska kyrkan Solna Besöksadress: Kyrkans hus, Skytteholmsvägen 14, 17144 SOLNA Postadress: Box 1006, 17121 SOLNA Telefon:+46(8)54664600 E-post till Svenska kyrkan Solna

Vandra till Trondheim

Följ med på en veckas Pilgrimsliv i augusti!

Solna Pilgrim arrangerar en 6-dagars Pilgrimsresa 26-31 augusti med dagsvandringar längs den tusenåriga, undersköna, mytomspunna St. Olavsleden, vilken är världens nordligaste pilgrimsled.
Vandringen sker genom ett Sverige och Norge i sensommarskrud, med början i Brunflo, Jämtland och avslutas vid Nord-Europas viktigaste pilgrimsmål; Nidarosdomen i Trondheim.
Resan bjuder på vandring i skön landsbygd kring Storsjön, dramatisk natur med Ristafallet och dess forsar (Glupafallet i Astrid Lindgrens film ”Ronja Rövardotter”), raviner och klippstup, orörda fjällvidder kring riksgränsen och sist Trondheimsfjorden. Vägen kantas av heliga källor och legender från St.Olav och den Heliga Birgitta. Vi gör besök på Pilgrimscentrum längs vägen och slår bitvis följe med andra vandrare i Brunflo och Åre. Transporter mellan vandringarna med tåg/buss. Dagliga andakter och reflektioner erbjuds och vi låter pilgrimens nyckelord (frihet-enkelhet-tystnad-bekymmerslöshet-långsamhet-andlighet-delande) genomsyra äventyret.

PROGRAM
Måndag 26 augusti: Avresa med tåg Stockholms C kl 8.21, ankomst Brunflo kl 14.40, transport Hackås Pilgrimscentrum, övernattning Nöjesbruket Ångsta, kvällsandakt

Tisdag 27 augusti: Vandring Brunflo-Östersund-Frösön, tillsammans med Brunflo församling, mestadels på grusvägar längs Storsjön, naturmässa, övernattning vandrarhem Frösövallen, kvällsandakt

Onsdag 28 augusti: Tåg till Järpen, vandring Järpen-Hållandsgården, Ristafallet, övernattning Hållandsgårdens Pilgrimscentrum, kvällsandakt i Pilgrimskyrkan

Torsdag 29 augusti: Vandring tillsammans med Åre Församling i den vackra svenska och norska fjällvärlden, naturmässa, övernattning Hållandsgårdens Pilgrimscentrum, kvällsandakt

Fredag 30 augusti: Tåg till Vikhammar, Norge, vi vandrar längs fjorden in till Nidarosdomen i Trondheim, ser Trondheim, på kvällen firande av vår ankomst till pilgrimsmålet, övernattning vandrarhem

Lördag  31 augusti: Hemresa med tåg 7.50, ankomst Stockholm 17.38

Med reservation för ev ändringar i programmet.

Boenden: enkel övernattning med vandrarhemsstandard i 2- till 4-bäddsrum, egna lakan/sovsäck medtages och vi städar själva rummen efter oss.

Måltider: alla måltider är inkluderade i priset, utom lunchmatsäcken på tågresan upp som du själv tar med. Observera att möjligheten till specialkost är begränsad där vi tar oss fram, ev sjukdomar och restriktioner meddelas vid anmälan.

Utrustning: Detta är en aktiv resa med heldagsvandringar och du behöver vara van att vandra och kunna bära din egen packning. Ingådda vandringskängor och rejäl ryggsäck är en förutsättning, detaljerad packlista fås efter anmälan.

Kostnad: 7000:- per person. För medlemmar betalar Svenska kyrkan 25% av kostnaden. Priset inkluderar transporter, boenden, måltider, inträden, guidningar.

Anmälan: Fyll i formuläret nedan. Begränsat antal platser, först till kvarn gäller, efter besked om erhållen plats görs bindande anmälan samt betalning.

Vid eventuella frågor kontakta Camilla Bjelvert på 08-546 646 45

Jag anmäler mig till resan