Svenska kyrkan Solna Besöksadress: Kyrkans hus, Skytteholmsvägen 14, 17144 SOLNA Postadress: Box 1006, 17121 SOLNA Telefon:+46(8)54664600 E-post till Svenska kyrkan Solna

Vardagsretreat

En plats för vila i vardagen, udda tisdagar i Bergshamra kyrka.

Udda tisdagar i vår blir Bergshamra kyrka en reträttplats från allt som stör och brusar. Här får krav, stress och buller försvinna och ge plats för stillhet och lugn.
Du behöver inte vara social i traditionell mening, utan här får vi vara tillsammans i tystnad. Efter en kort meditation och avslappningsövning går vi in i tystnaden då vi inte pratar med varandra. Att vara tillsammans i tystnad ger en speciell gemenskap, skön och avslappning. Vad du fyller tiden med väljer du själv. Läs en bok, måla, skriv eller sitt bara lugnt i kyrkbänken. Förhoppningsvis kan du släppa alla tankar på prestation och bara vara.

Bergshamra kyrka har i sig en meditativ utstrålning med sina kala väggar. Vardagsljuden utanför blir en avslappande ljudvägg till tystnaden innanför.

Udda tisdagar kl 17.30-20 i Bergshamra kyrka. Start 12 februari.

Frågor ställs till diakon Andreas Högenå: andreas.hogena@svenskakyrkan.se, 08-54664657.