Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan Solna Besöksadress: Kyrkans hus, Skytteholmsvägen 14, 17144 SOLNA Postadress: Box 1006, 17121 SOLNA Telefon:+46(8)54664600 E-post till Svenska kyrkan Solna

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Byt ut bruset!

Vardagsvila i tystnad varannan tisdag i Bergshamra kyrka.

Hösten är här och varannan tisdag blir Bergshamra kyrka en reträttplats från allt som stör och brusar. Låt krav, stress och buller försvinna - välkomna stillhet och lugn.

Här behöver du inte vara social i traditionell mening, utan här får vi vara tillsammans i tystnad. Efter en kort meditation och avslappningsövning går vi in i tystnaden. Att vara tillsammans i tystnad ger en speciell gemenskap, ett lugn och en avslappning. Vad du fyller tiden med väljer du själv. Läs en bok, måla, skriv eller sitt bara lugnt i kyrkbänken. Förhoppningsvis kan du släppa alla tankar på prestation och bara vara.

När vi börjar stänger vi kyrkporten för att låta vardagsvilan och lugnet råda utan att störas (kom i tid för att komma in).

Kyrkorummet i Bergshamra utstrålar ett meditativt lugn med sina kala väggar. Välkommen in, lämna vardagsljuden utanför och gå in i en vila i vardagen.

Vad? Vardagsretreat som vi kallar Vila i vardagen
Var?
  Bergshamra kyrka
När?  
Udda tisdagar kl 17.30-20 

Frågor ställs till diakon Andreas Högenå: andreas.hogena@svenskakyrkan.se, 08-54664657.