Foto: Emanuel Eriksson

Pilgrim’s Walk for Future i Solna

Nyhet Publicerad

Den 7-9 september passerar vandringen Pilgrim’s Walk for Future Solna på sin väg från Åbo i Finland till Stockholm och riksdagshuset. De går med ett budskap för framtiden: Sverige behöver agera nu för att uppfylla sina åtaganden enligt Parisavtalet! Häng med och vandra eller delta i aktiviteterna kopplade till vandringen.

Pilgrimsrörelsen Walk for Future vandrar från Åbo i Finland till riksdagshuset i Stockholm för att inför riksdagsvalet 2022 påminna oss alla, väljare såväl som beslutsfattare, om att sätta klimatet främst på agendan. Vandringen har mottot ”Fred med jorden, fred med varandra” – som grundstenar för ett hållbart liv.

Onsdag den 7 september når vandrarna Solna och här väntas övernattning och två dagars aktiviteter, innan det är dags för den sista etappen fram till målet, riksdagshuset i centrala Stockholm, den 9 september.

Alla är välkommna att delta i pilgrimsvandringens aktiviteter i Solna den 7-9 september, se programmet nedan. Ingen anmälan krävs.

Obs! Programmet är inte helt spikat och kommer att fortsätta att planeras under sommaren. För fullständigt program kika in här i slutet på augusti.

Programmet i Solna

Onsdag 7 september

Biskop Andreas och kyrkoledare Karin Wiborn vandrar tillsammans med pilgrimsvandrarna från Danderyd. Sällskapet stannar till vid Bergshamra kyrka för lunchpaus och pilgrimsmässa med biskop Andreas.

Gemensam pilgrimsvandring från Bergshamra till Ekensbergskyrkan i Råsunda, nära Solna centrum.

Torsdag 8 september

Kl. 9.00 Morgonbön i Ekensbergskyrkan med möjlighet till samtal med vandrarna efteråt.

Kl. 11.00–12.30 “Sångaktion” på stan, plats ej bestämt (se hemsida för mer information närmare september).

Kl. 17.00–18.30 Föredrag i Ekensbergskyrkan av representant från Aurora, en ungdomsledd organisation som förbereder rättsliga åtgärder mot den svenska staten för bristande klimatåtgärder.

Gemensam vandring till Råsunda.

Kl. 19.00 En kväll med musik och tal, för klimatet och framtiden, i Råsunda kyrka. Ekensbergskyrkans Månadskören & Bergshamra kyrkas Diskantkör m.fl. medverkar.

Fredag 9 september

Kl. 9.00 Morgonbön i Solna kyrka.

Kl. 9.30 Gemensam pilgrimsvandring sista etappen till målet i centrala Stockholm.

Lämna Pilgrim’s Walk for Futiures budskap vid riksdagshuset.

Tid för lunchpaus.

Kl. 13.00–15.30 Medverkan i demonstration med ungdomsrörelsen Fridays for Future.

Kl. 16.00 Avslutande gudstjänst i S:t Peters kyrka.

Välkommen att vandra med, så långt eller kort du vill, eller kom till möten och aktiviteter utmed vägen!

För mer information om hela pilgrimsvandringen sen Pilgrim's Walk for Future's hemsida.