Foto: Charlotta Häägg

Pedagog & församlings-/ ungdomsassistent sökes till ny öppen förskola i Huvudsta

Nu öppnar en ny öppen förskola i Huvudsta gamla slott! Med en egen trädgård i det natursköna området runt Huvudsta strand kommer arbetet på förskolan bjuda in till både inom- och utomhusaktiviteter.

PEDAGOG
(100 % tillsvidareanställning)

FÖRSAMLINGS-/UNGDOMSASSISTENT
(100 % allmän visstidsanställning i upp till 11 månader)

Öppna förskolan vänder sig i huvudsak till föräldralediga med hemmavarande barn i åldrarna 0-5 år där de flesta är mellan 0-1,5 år. Eftersom barn och vuxna alltid besöker oss tillsammans är det av stor vikt att du uppskattar arbete med såväl barn som vuxna. Du behöver också dela Svenska kyrkans värdegrund om alla människors lika värde.

Arbetet är självständigt men det krävs att du även uppskattar att jobba i team då det förekommer samarbete med andra yrkeskategorier så som präster, musiker och diakoner i samband med till exempel gudstjänster.

Dina arbetsuppgifter innebär:

• Att ha ett gemensamt barn- och föräldrafokus genom att stärka och stötta föräldrar i sin nya roll.
  • Inspirera och informera om barns utveckling och lärande.
  • Vara lyhörd och hjälpsam i ditt arbete för att stötta familjer med att skapa nya relationer.
  • Att skapa en trevlig och inbjudande miljö att mötas i för både barn och vuxna, som stimulerar till både lek och reflektion.

Vi söker två personer, en tillsvidareanställd pedagog och en allmän visstidsanställning som församlings-/ungdomsassistent i upp till 11 månader. Tillsammans ska personerna utveckla och skapa meningsfulla dagar för våra besökare.

För tillsvidaretjänsten som pedagog ser vi gärna att du är utbildad förskolepedagog, församlingspedagog eller har motsvarande erfarenhet.

För tjänsten som församlings-/ungdomsassistent vänder vi oss i första hand till dig som ungdom som vill ta ditt första steg in på arbetsmarknaden. I tjänsten kommer du tillsammans med och med stöttning av ansvarig pedagog vara med i uppstarten av en ny öppen förskola. Ni kommer tillsammans kunna påverka utformningen och vara delaktiga i att planera verksamheten.

Vi ser gärna att du har gymnasiekompetens och det är meriterande om du som församlings-/ungdomsassistent har gått Solna församlings ledarutbildning. Vi lägger stort vikt på personlig lämplighet för den här tjänsten.

Du som person är engagerad, lyhörd, nätverkande och öppen för samverkan med andra. Vi söker dig som står bakom Svenska kyrkans tro och värderingar samt är trygg i att dela med dig av dessa. Meriterande för tjänsterna är erfarenhet av öppna förskolan i Svenska kyrkans regi.

Tillträde efter överenskommelse. Provanställning kan komma att bli aktuell. Solna församling begär utdrag ur belastningsregistret för alla tjänster där personen på något sätt kan tänkas komma i kontakt med barn och ungdomar, så även för denna tjänst.

ansökan

Välkommen med den ansökan till: renata.rams@svenskakyrkan.se senast den 29 september.

frågor

Har du frågor kring tjänsterna kontakta gärna rektor Renata Rams, telefonnummer: 08-546 646 61.

Facklig företrädare för Vision är Andreas Salé, telefonnummer: 0704-59 95 10

Om Solna församling

Solna stad är Sveriges till ytan tredje minsta kommun, med många invånare och flera olika typer av bostadsområden tätt intill varandra. Solna befinner sig i ett expansionsskede med en stor befolkningstillväxt samt en kraftig ökning av antalet arbetsplatser.

Solna församling har funnits på plats i Solna sedan 1180-talet och motsvarar idag geografiskt Solna stad och därmed Bergshamra, Ulriksdal, Järvastaden, Hagalund, Huvudsta, Råsunda och Solna centrum. Här bor ca 82 000 personer varav ca 34 000 (37 %) är medlemmar i Svenska kyrkan. Solna har en ung befolkning med många singelhushåll och hög genomflyttning.

För att skapa goda förutsättningar för församlingen att vara kyrka finns i dagsläget drygt 100 anställda. Förutom vanlig församlingsverksamhet ansvarar församlingen för två heltidsförskolor, sjukhuskyrkan på Nya Karolinska Solna och en egen kyrkogårdsförvaltning som administrerar Solna kyrkogård och Ulriksdals begravningsplats.

Inom församlingens gränser finns fyra kyrkor: Solna kyrka, Bergshamra kyrka, Hagalunds kyrka och Råsunda kyrka samt Ulriksdals slottskapell, kapellet på Militärhögskolan Karlberg, Rum för stillhet på Karolinska och Sankt Ansgars kapell i Kyrkans hus i Solna Centrum.