Svenska kyrkan Solna Besöksadress: Kyrkans hus, Skytteholmsvägen 14, 17144 SOLNA Postadress: Box 1006, 17121 SOLNA Telefon: +46(8)54664600 E-post till Svenska kyrkan Solna

Organist till Solna

med placering i Råsunda kyrka

Svenska kyrkan i Solna söker en Organist 100 %
med placering i Råsunda kyrka

Vi söker dig som brinner för kyrkomusikeryrket och dess olika aspekter av att som körledare inspirera människor och med orgelns och flygelns hjälp ledsaga folk i fest och glädje lika väl som i sorg och saknad.

Som huvudansvarig för musiken i Råsunda kyrka vill vi att du vidareutvecklar körlivet från förskoleåldern upp till ungdomskör i en s.k. ”körtrappa”. Detta sker i samarbete med en pedagog och församlingens barn- och familjeteam där du kommer att ingå. Arbetet med barn och unga länkas samman med de familjegudstjänster och ungdomsgudstjänster som hålls med jämna mellanrum på söndagarna i Råsunda kyrka. Förutom det viktiga arbetet med barn- och ungdomskörer vill vi även att du på sikt startar upp en vuxenkör.

Förutom körverksamheten innehåller tjänsten en dop-/vigsellördag i månaden, vid vissa tillfällen begravningar, ev. tjänstgöring på äldreboende samt tjänstgöring tre söndagar av fyra. På söndagseftermiddagarna finns även utrymme att några gånger per termin anordna konserter av olika slag. Ibland med körerna, ibland som samarbetsprojekt med de andra musikerna i församlingen, då Råsunda kyrka är det största kyrkorummet i församlingen.

Solna församling har funnits på plats i Solna sedan 1180-talet och motsvarar idag geografiskt Solna stad: Bergshamra, Hagalund, Huvudsta, Råsunda och Solna centrum. Här bor ca 80 000 personer varav ca 35 000 (44 %) är medlemmar i Svenskakyrkan.

För att skapa goda förutsättning för församlingen att vara kyrka i vår del av världen har vi i dagsläget drygt 100 anställda. Förutom sedvanlig församlingsverksamhet ansvara församlingen för tre heltidsförskolor, sjukhuskyrkan på Karolinska sjukhuset och en egen kyrkogårdsförvaltning som administrerar Solna kyrkogård och Ulriksdals begravningsplats. Inom församlingen gränser finns fyra kyrkor: Solna kyrka, Bergshamra kyrka, Hagalunds kyrka och Råsunda kyrka.

Tänkt tillträde är den 1 maj 2019 eller efter överenskommelse. Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid. Provanställning kan komma att tillämpas.

Välkommen med din ansökan till solna.forsamling@svenskakyrkan.se, senast den 8 januari 2019. Upplysningar om tjänsten lämnas av organist Jörgen Lindström 08-546 646 38 och komminister Jenny Bergman 08-546 646 69. Facklig företrädare för Lärarförbundet KMR är Per Rönnblom 08-546 061 41.