Foto: Unsplash/Maximilian Müller

Musik i advent, lucia, jul och in på det nya året.

Här hittar du tips på musikhändelser i Solna hela vägen in i januari.

Adventskonsert: Vi sjunger in advent

LÖRDAG 27 NOVEMBER kl. 15.00
Konsert: Vi sjunger in advent i Råsunda kyrka tillsammans med Diskantkören, Unga röster och sångare från kören Zero8. Under ledning av organist Kerstin Ytterberg. Fri entré.

Borrowed, not stolen: Christmas edition

Solna kyrka
SÖNDAG 5 DECEMBER kl. 16.00
Woodpeckers med Caroline Eidsten Dahl, Katarina Widell, Kate Hearne och Pernille Petersen i Solna kyrka söndag den 5 december. Fri entré.

Woodpeckers - Borrowed not stolen - Christmas Edition. Foto: Reinhard Wilting

Kauneimmat joululaulut -
De vackraste julsångerna på finska

Sundbybergs kyrka
LÖRDAG 11 DECEMBER kl 17.00
De vackraste julsångerna på finska, sjung in julen tillsammans med Helena Eliasson och Hannu Kannussaari.

Luciafirande i Solna:

LÖRDAG 11 DECEMBER
Kl. 15.00 Luciafirande med barnkörerna
Elisabet Anderberg, flöjt, och Kerstin Ytterberg, piano. Fri entré.
OBS! Begränsat antal platser pga nya restriktioner från Folkhälsomyndigheten. Vid Lucia-evenemang kommer vi enbart släppa in 99 personer och kontrollerar därför inte covid-pass.

Kl. 17.00 Luciafirande med Diskantkören och Unga röster.
Elisabet Anderberg, flöjt, och Kerstin Ytterberg, piano. Fri entré.

Bergshamra kyrka
SÖNDAG 12 DECEMBER
Kl. 16.00 Luciafirande med Minikören och Lilla barnkören.
Helena Eliasson, körledare, Lotta Holmberg Larson, piano. Fri entré.

Kl. 17.30 Luciafirande med Barnkören och Diskantkören.
Helena Eliasson, körledare, Lotta Holmberg Larson, piano. Fri entré.

Julkonsert med Vivaldis Gloria

SÖNDAG 12 DECEMBER
Kl. 15.00 och kl 17.00

Vuxenkörerna i Solna församling sjunger tillsammans med Drottningholms barockensemble och solister in julen. Vi får lyssna till traditionella julsånger, sjunga med i julpsalmer och som avslutning lyssna till Antonio Vivaldis tonsättning av Gloria-texten.

Solna Vox
Solna kyrkokör
Bergshamra vokalensemble
Drottningholms barockensemble
Cecilia von Heijne, sopran
Kaspar von Weber, countertenor
Jörgen Lindström, dirigent och orgel
Alexander Lundberg, dirigent och orgel

Fri entré men biljetter bokas via billetto.se

OBS! Pga nya restriktioner från Folkhälsomyndigheten kommer vi att kontrollera covid-pass för samtliga deltagare vid detta evenemang. Se till att beställa ditt covid-pass och ha det nära till hands vid entré till evenemanget.

Julkonsert med Vivaldis Gloria, med Solnas sångar, körer, musiker och Drottningholms barockensemble.

Lunchmusik: ”Julsång i mässing”

Hagalunds kyrka
TISDAG 14 DECEMBER kl 12.00
Musik med Kungliga musikhögskolans bleckblåsare. Fri entré.
En halvtimmes musik, och därefter möjlighet att köpa en lättare lunch.

Advent & julkonsert

Bergshamra kyrka
TORSDAG 16 DECEMBER kl 19.00
Advent- och julkonsert med kören Con Voce och solister.
Conny Holmgren, dirigent/flygel. Lotta Holmberg Larson, orgel.
Fri entré.

Julens sånger och psalmer

26 DECEMBER Annandag jul kl. 11

En sånggudstjänst där du får sjunga julfavoriter och lyssna till sång av Karin Frölén, och flöjt av Kinga Prada Sagvik. Från psalmklassiker till White Christmas.
Organist är Kerstin Ytterberg och präst är Örjan Bildt.

Trettondagsfest

6 JANUARI Trettondagen kl. 15.00
Kom och dansa kring granen, lyssna till sång av barnkörerna, fiska i fiskdamm och njut av säsongens sista chans till mysig julstämning. Varmt välkommen till traditionsenlig Trettondagsfest i Råsunda kyrka. Präst är Jenny Bergman, organist och körledare är Kerstin Ytterberg.