Svenska kyrkan Solna Besöksadress: Kyrkans hus, Skytteholmsvägen 14, 17144 SOLNA Postadress: Box 1006, 17121 SOLNA Telefon: +46(8)54664600 E-post till Svenska kyrkan Solna

Konfirmandgrupper

Läs mer om de olika grupperna 2018-2019

Sommarläger Åre

Under två veckor i fjällen på sommaren kommer vi att utmana oss själva genom olika typer av aktiviteter, men också njuta av stillheten och utforska olika livsfrågor. Vi bor på Sundmans fjällgård. Innan lägret träffas vi några gånger och lär känna varandra hemma i Solna.

Förträff: 1-2 december
Lägerveckor: v 25-26 2019
Konfirmation: 30 juni 2019 i Råsunda kyrka
Avgift: Lägeravgiften är 1500 kr. Kontakta oss om du har frågor eller behöver hjälp med avgiften.

Sommarläger Båt

På segelfartyget Shamrock får du tillsammans med andra lära dig att segla och annat som hör livet till. Självklart kommer vi att bada men vi kommer också att diskutera livsfrågor och fundera över kristen tro. Du behöver inte ha några förkunskaper om segling. Efter de två segelveckorna träffas vi några dagar i Råsunda kyrka för att förbereda konfirmationen. Vi träffas också några gånger innan vi seglar iväg, för att lära känna varandra hemma i Solna.

Förträff: 1-2 december 2018
Lägerveckor: v 26-27 2019
Träffar i Solna under v 28
Konfirmation: 14 juli 2019 i Råsunda kyrka
Avgift: Lägeravgiften är 1500 kr. Kontakta oss om du har frågor eller behöver hjälp med avgiften.

Berlinkonfirmation

Följ med till Berlin under påsklovet! I den här gruppen vänder vi oss ut i världen och funderar över vår tillhörighet. Vi träffas ungefär varannan måndag under terminen. Gruppen avslutas sedan med en resa till Berlin. Vi besöker även arbetslägret Sachenhausen med guide och har ett spännande möte med Svenska kyrkan i Berlin.

Start: 1 oktober 2018
Läger: under påsklovet 2019
Konfirmation: 28 april 2019 i Råsunda kyrka

Solnakonfirmation - kreativt skapande

Vi träffas varannan torsdag (ej under loven) i Kyrkan hus i Solna. Vi gör olika saker varje gång och jobbar med foto, film, bild, teater och musik. Tillsammans tar vi reda på vad det betyder att vara kristen och hur det är att leva i Solna och världen. Du får också möjlighet att följa med på två korta helgläger på en gård i närheten av Stockholm.

Start: 4 oktober 2018
Läger: En helg på hösten och en på våren
Konfirmation: 24 mars 2019 i Råsunda kyrka
Avgift: Ingen avgift

Vinterkonfirmation

Är du nyfiken på Norge? I den här gruppen ses vi ungefär varannan söndag och åker sedan på läger till skidorten Trysil på sportlovet. Den här gruppen kommer innan lägret mötas i Bergshamra kyrka varannan söndag och fundera kring frågor med hjälp av musik, bild och drama.

Start: 7 oktober 2018
Läger: sportlovet 2019