Foto: Magnus Aronson ikon

Jobba i kyrkovalet

Nu söker valnämnden i Solna församling, valförrättare och röstmottagare som kan jobba den 19 september när det är kyrkoval. Obligatorisk utbildning samt arvode ingår. Lämna intresseanmälan här.

Vill du arbeta med kyrkovalet?

Tusentals personer i hela Sverige hjälper till att ta emot röster, pricka av röstande, lägga valkuvert i valurnorna och att räkna rösterna när vallokalerna stängt.

Är du intresserad av att jobba som valförrättare, röstmottagare eller värd hos Svenska kyrkan i Solna?

FLERA VALDISTRIKT I SOLNA FÖRSAMLING
I Solna församling finns flera valdistrikt där det behövs flera valförrättare och röstmottagare per distrikt.

På valdagen leder en ordförande röstmottagningen i varje valdistrikt. Det finns också en vice ordförande.

För uppdraget som valförrättare/röstmottagare utgår arvode med belopp som varierar beroende på vilken funktion som valförrättaren har.

Alla valfunktionärer måste delta i en obligatorisk utbildning i slutet av augusti eller början av september.

KVALIFIKATIONER

Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av valarbete, men du behöver vara noggrann, ordningssam, trevlig och flexibel.

Du måste ha fyllt 16 år för att kunna vara valarbetare och göra dig förstådd och kunna läsa svenska.

Intresseanmälan som valarbetare i samband med kyrkovalet 19 september 2021.

För att kunna genomföra och administrera deltagande som valförrättare kommer vi att behandla era personuppgifter i våra system. Läs mer på: Personuppgiftshantering