Foto: Johanna Norin

Inbrott i Råsunda kyrka

Under natten till torsdagen den 21 januari var det inbrott i Råsunda kyrka.

Inbrottet upptäcktes av personal som kom till kyrkan tidigt på morgonen den 21 januari. Brottet polisanmäldes omgående och polisen var sedan på plats under stora delar av dagen för att säkra spår. Det är tydligt att frågan tas på stort allvar, något vi är mycket tacksamma för.

Kyrkoherde Niklas Lång säger: ”Det är alltid många som berörs när brott riktas mot en kyrka. För många människor är kyrkobyggnaden en symbol för trygghet. Lyckligtvis har själva kyrkorummet fått vara ifred och det har inte varit någon åverkan där.”

Niklas Lång fortsätter att berätta att det som framförallt har stulits är teknisk utrustning. Tyvärr har många dörrar brutits upp och skadorna är rätt omfattande.

Inbrottet har sannolikt pågått under en längre tid och både vi i församlingen och polisen är mycket tacksamma för tips om du har sett något under natten. Tips kan lämnas här via ett formulär på webben eller så ringer man 114 14.

Allt kommer inte att kunna iordningsställas på en gång, men kyrkan är redan iordningställd för firande av gudtjänst och övrig verksamhet.