Svenska kyrkan i Solna söker en ekonom, 100%

Du blir en nyckelspelare i vårt lag med din ekonomiska kompetens, pedagogiska inställning och goda samverkansförmåga.

Solna stad är Sveriges till ytan tredje minsta kommun, med många invånare och flera olika typer av bostadsområden tätt intill varandra. Solna befinner sig i ett expansionsskede med en stor befolkningstillväxt samt en kraftig ökning av antalet arbetsplatser. Det här medför att behoven förändras och att församlingsarbetet ställs inför nya utmaningar.

Solna församling har funnits på plats i Solna sedan 1180-talet och motsvarar idag geografiskt Solna Stad: Bergshamra, Ulriksdal, Järvastaden, Hagalund, Huvudsta, Råsunda och Solna centrum. Här bor ca 82 000 personer varav ca 34 000 (37%) är medlemmar i Svenska kyrkan. Vi har en ung befolkning med många singelhushåll och hög genomflyttning. Den psykiska ohälsan är utbredd. En undersökning som genomfördes av Folkhälsomyndigheten 2018 visar att 51% av alla kvinnor och 33% av alla män i Solna stad upplever oro och ångest.

För att skapa goda förutsättningar för församlingen att vara kyrka i vår del av världen finns i dagsläget drygt 100 anställda. Förutom sedvanlig församlingsverksamhet ansvarar församlingen för två heltidsförskolor, sjukhuskyrkan på Nya Karolinska Solna och en egen kyrkogårdsförvaltning som administrerar Solna kyrkogård och Ulriksdals begravningsplats. Inom församlingens gränser finns fyra kyrkor: Solna kyrka, Bergshamra kyrka, Hagalunds kyrka och Råsunda kyrka samt Ulriksdals slottskapell, kapellet på Militärhögskolan Karlberg, Rum för stillhet på Karolinska och Sankt Ansgars kapell i Kyrkans hus i Solna Centrum.

Om tjänsten
Tonvikten i arbetet som ekonom ligger i att svara för det ekonomiska arbetet gällande budget, uppföljning, bokslut, årsredovisning, löpande bokföring och intern kontroll. I arbetsuppgifterna ingår även arbete med stiftelseförvaltning, deklarationer, statistik, avstämningar samt att vara föredragande av budget och bokslut för kollegor, kyrkoråd och kyrkofullmäktige.

Tjänsten är på heltid och innefattar vissa möten under kvällstid. Administrativa chefen är närmsta chef och du kommer att ha ett nära samarbete med församlingens två ekonomiadministratörer.

Tänkt tillträde är den 1 april 2021 för att ge dig möjlighet att introduceras av nuvarande tjänsteinnehavare som går i pension.

Vem är du?
Vi ser att du är en noggrann, ansvarstagande och självgående person. Vidare är du en lagspelare med ambitioner att presentera budget och bokslut pedagogiskt för hela arbetslaget samt har en förmåga att konstruktivt samverka med församlingens förtroendevalda.

Du uppskattar ett omväxlande arbeta med både övergripande strategiska frågor och operativa arbetsuppgifter.

Du har högskoleutbildning inom ekonomi med inriktning på redovisning eller motsvarande samt några års erfarenhet av arbete med liknande arbetsuppgifter.

Vi ser också att du delar Svenska kyrkans värdegrund.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan till solna.forsamling@svenskakyrkan.se senast den 22 januari. Komplettera gärna ditt CV med ett personligt brev där du beskriver dig själv, dina erfarenheter och egenskaper.

Har du frågor kring tjänsten kontakta gärna: Administrativ chef Ewa Engman Zappalá, tfn 08-546 646 36 eller kyrkoherde Niklas Lång, tfn 08-546 646 35.

Facklig företrädare för Vision är Christer Zetterberg, tfn 08-635 33 53.