Meditation som stillhet och mental vila

I djupmeditation blir man mer närvarande i sig själv. Välkommen till Råsunda kyrka där du på onsdagkvällar guidas i stillhet av präst Örjan Bildt. Hösten startar den 11 augusti.

Information gällande covid-19

Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer och arrangerar våra verksamheter så ansvarsfullt som möjligt.

• Stanna hemma om du känner dig sjuk eller har någon symptom som gör att du kan vara smittsam.
  • Vi håller säker fysisk distans till varandra och håller god handhygien.
  • Samlingar inomhus utan anvisade platser - max 8 personer.

Läs mer om hur många besökare som är tilltåtna per kyrka med mera här

Kristen djupmeditation är den kristna mystikens väg att i stillhet och tystnad öppna sig för Guds kärlek. I djupmeditation blir man mer närvarande i sig själv. Det handlar om en vaken vila som öppnar för sunda psykiska processer.

Meditationen bygger på två grunder; kroppshållningen och det inre förhållningssättet till tankarna. Att vara uppmärksam på, att ha inriktning mot, tystnad med, frihet till Gud. Gud som har förmedlats till oss genom sitt ord: Jesus Kristus, detta ord i kärlekens tystnad.

Vi träffas i Råsunda kyrka och inleder med introduktion och instruktion. Därefter gör vi en enklare uppvärmning och avspänning, och mediterar i 20 min.  Paus 5 minuter och sedan ytterligare en meditation 20 min för de som vill.

Tid: Varannan onsdagar kl 18.30-19.30
Ledare: Örjan Bildt
Datum: 13/1, 27/1, 10/2, 24/2, 10/3, 24/3, 7/4, 21/4, 5/5, 19/5, 9/6

Höstens träffar startar 11 augusti.