Meditation som stillhet och mental vila

I djupmeditation blir man mer närvarande i sig själv. Testa på att meditera våren 2021 i Råsunda kyrka.

Information gällande covid-19

Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer och arrangerar våra verksamheter så ansvarsfullt som möjligt.

• Max 8 deltagare i verksamheter och gudstjänster.
  • För att vara säker på att få en plats krävs anmälan till gudstjänster och övrig verksamhet, se mer information i kalendern eller ring 08-546 646 00.
  • Stanna hemma om du känner dig sjuk eller har någon symptom som gör att du kan vara smittsam.

Kristen djupmeditation är den kristna mystikens väg att i stillhet och tystnad öppna sig för Guds kärlek. I djupmeditation blir man mer närvarande i sig själv. Det handlar om en vaken vila som öppnar för sunda psykiska processer.

Meditationen bygger på två grunder; kroppshållningen och det inre förhållningssättet till tankarna. Att vara uppmärksam på, att ha inriktning mot, tystnad med, frihet till Gud. Gud som har förmedlats till oss genom sitt ord: Jesus Kristus, detta ord i kärlekens tystnad.

Vi träffas i Råsunda kyrka och inleder med introduktion och instruktion. Därefter gör vi en enklare uppvärmning och avspänning, och mediterar i 20 min.  Paus 5 minuter och sedan ytterligare en meditation 20 min för de som vill.

Tid: Varannan onsdagar kl 18.30-19.30
Ledare: Örjan Bildt