Klara måndagar - för dig som vill hitta lugnet

Ge dig egentid och tid att vila i dig själv. I en tillvaro där alla strävar kan det vara bra att värna om lugnet. På Klara måndagar får du samla krafter i 1700-talsmiljö i Solna församlings gamla prästgård.

Varje måndag från den 12 oktober är du välkommen att delta i en halvdag som ger möjlighet att vända blicken inåt. Det är en stund då du får tid att reflektera, vila i dig själv, upptäcka dina resurser och hämta energi tillsammans med andra.

Varje måndag följer ett återkommande program:

8.45 Morgonandakt med ljuständning (Solna kyrka)

9.00-9.15 Rörelsemeditation (långsamma mjuka rörelser för att få kontakt med din kropp och andning) i parken

9.30–11.00 Guidad musikresa (en inledande avslappning som åtföljs av en guidad musiklyssning och avslutas med en gemensam reflektion). Max 8 deltagare, medtag något mjukt att ligga på (yogamatta, filt el.dyl). Du kan delta under hela förmiddagen eller de delar du har lust med.

Vi håller till i den vackra gamla prästgården från 1700-talet i Solna kyrkby. Där finns också möjlighet att slå sig ner och måla, läsa, eller bara vara en stund i lugn och ro.

Verksamheten leds av Kristina Holmberg (diakon), Josephine Hansell (musikterapeut) och Mats Rydinger (präst).

För mer information kan du vända dig till Mats, e-post: mats.rydinger@svenskakyrkan.se; mobil: 073 773 00 88.